Skip to main content

Tidur Secara Meniarap Tingkatkan Potensi Mimpi Tentang Seks?


Tidur dengan menindih perut anda boleh meningkatkan mimpi tentang seks, kata satu kajian terbaru. Berdasarkan kajian yang meninjau 670 pelajar di Hong Kong, mereka mengumpul data mengenai postur tidur dan kandungan mimpi dan mendapati bahawa tidur meniarap menghasilkan mimpi lebih erotik berbanding tidur terlentang.  

Mereka juga digambarkan lebih banyak perasaan "penganiayaan," "diikat," dan "dikurung," lapor akhbar Daily Mail. Sebab bagi perasaan itu? Penyelidik berfikir ia mungkin mempunyai kaitan dengan otak mendapat oksigen yang kurang, yang mengakibatkan sensasi rasa sempit.

"Saya percaya bahawa otak semasa tidur tidak secara jelas terpisah daripada dunia luar," kata penyelidik , "dan rangsangan, termasuk mereka yang berpunca dari alam sekitar, mungkin dimasukkan ke dalam kandungan mimpi lebih kerap daripada minda sedar mereka. "


sumber: dailymail

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.