Skip to main content

Pemenang Ratu Cantik Miss World 2012 Dari China

Seorang guru muzik dari negara China, muncul juara pertandingan Miss World 2012 yang diadakan di Ordos, bandar perlombongan di gurun Gobi, China semalam. 


Tempat kedua dan ketiga masing-masing dimenangi oleh Miss Wales, Sophie Moulds dan Miss Australia, Jessica Kahawaty. Seramai 116 peserta menyertai pertandingan tahunan ini.

Siaran langsung pertandingan akhir edisi ke-62 ini dikatakan ditonton oleh satu billion orang menerusi televisyen. Pemenang dipilih daripada 7 peserta yang layak ke peringkat akhir iaitu China, Jamaica, Sudan Selatan, India, Australia, Brazil dan Wales. Bersama 7 peserta akhir ini turut mengiringi mereka pada separuh akhir terdiri daripada wakil Mexico, England, Sepanyol, Filipina, Amerika Syarikat, Belanda, Indonesia dan Kenya.
Comments

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.