Skip to main content

(VIDEO) Majlis Perkahwinan Syafiq (16 tahun) dan Yana (14 tahun)





Encik Billy tengok sekarang ini dah jadi trend ramai pasangan kahwin awal @ kahwin pada usia yang muda, seperti generasi terdahulu. Namun perkahwinan di bawah ini agak menterkejutkan Encik Billy kerana kedua-dua pasangan ini tersangatlah muda (dalam konteks masyarakat moden hari ini), di mana pengantin lelaki baru berumur 16 tahun (form 4) dan pengantin perempuan berumur 14 tahun (form 2). 




Khabarnya perkahwinan di antara pasangan Syafiq dan Yana ini telah berlangsung di sebuah Felda di Pahang. Apa-apa pun semoga berbahagia hingga ke syurga.

Saksikan video perkahwinan mereka di bawah ini.



sumber: http://eddysyrol.blogspot.com


Comments

  1. Untung la....Aku ni tak kawin2 lagi...Haha

    ReplyDelete
  2. huhu.. mcm mane la die leh kawen dlm usia yang sgt2 muda.. ermmm

    ReplyDelete
  3. hati kena cekal, bersabar..tahan dengan segala dugaan..sbb kawen muda gila nih..masok umo 21 @ 22 tehun kang jumpe awekz sket2 dah tergoda...sabo je lah =)

    ReplyDelete
  4. dgn bangganya nk ckp y aku ni mak sedare dorg..hehe

    ReplyDelete
  5. to ayu,,, nk bertanye macam mane dengan sekolah diaorang & kehidupan selepas kahwin? teringin nak tau kisah menarik ni :)

    ReplyDelete
  6. to ayu.. dorg asal felda mana??

    ReplyDelete
  7. felda chini timur.

    ReplyDelete
  8. trase dengki are plak tgok pasangan 2merpati sfjoli ni... andai aq kahwin cpat..haha.. nk tanye, nti plajaran mcam mne??semoge bahgie erk..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.