Saturday, July 14, 2012

Kerana Proton Preve, PROTON Dimaki Hamun


Dikhabarkan berlaku di cawangan Proton Sungai Besi, seorang pelanggan yang tidak berpuas hati telah menampal beberapa keping kertas yang tertulis nota menunjukkan ketidakpuas-hatian beliau terhadap Proton Preve.



 Kalau tak mampu untuk buat kereta berkualiti…..
TUTUP SAHAJA PROTON

 GPS ROSAK… Tiada penyelesaian

Tak sampai sebulan ENJIN BOCOR

  Harga RM72+++ kualiti ?????




Harapnya ini hanyalah kes terpencil dan tidak memberi kesan terhadap unit-unit Proton Preve yang lain. Namun Proton haruslah meningkatkan tahap kualiti dan QC mereka agar kes-kes seumpama ini tidak berlaku lagi. 



Entri-Entri Berkaitan.....

23 comments:

  1. terok proton ni.tau nk kaut duit byk.mane tk org nk beli kete import. facepalm*

    ReplyDelete
  2. orang yg kritik preve (proton) ni berani tnjukkan muka x? klu x berani..x payah nk main2 tampal, tulis notes tampal sana sini...x puas hati pun biar berani lah, sesetengah org sengaja nk hapuskan proton coz dengki...manusia kan mcm2 ragam -_-"

    ReplyDelete
  3. proton mmg teruk sejak keluaran wira smpai skarang..mne yg xtau apa2 tu diam.x payah nk bg komen yg membina sgt..komen membina tu la yg akan menghancurkan lg proton.proton cuma mau kaut untung dlm malaysia..keluaran eksport hanya utk naikkan nama..tu psl proton jual ke luar negara lg murah.!!.jd pikir la sendiri wahai pengguna2 malaysia yg bijaksana.

    ReplyDelete
  4. budak2 muda skrang hanya pndang proton pd luaran..dorang xtau lg kualiti proton masih lg x berubah sejak zaman wira..btul tu bro..elok la proton ni tutup kdai je. psl proton la kreta import sume mahal.

    ReplyDelete
  5. sangat sokong pendapat anda semua..produk proton byk prob..persona baru beli 6 hari window prob, auto lock prob..hmm..protong dah kongkong semua..sama cam sykt telekomunikasi TM kongkong semua...

    ReplyDelete
  6. Proton memang bermasaalah sebab part yang diugunakan tiada kualiti sebab bg tender kat kroni. Yup memang aku guna proton bukan aku nak sangat tapi terpaksa kerana yg tu saja yg mampu aku beli buat masa sekarang :( alangkah sedihnya bila kereta aku cukup setahun mula berbunyi di dashboard depan break bunyi kipas aircond pun bunyi(pergi servis centre ni jawapan yg diterima "kami pun x tau bunyi dari mana) haha . Hutang tinggal 4 tahun lagi pasni sumpah aku say NO tu Perut TUN a.k.a PROTON

    ReplyDelete
  7. WOI orang proton kalau anda ada baca blog ni..anda dan proton memang rubbish..bullshit...letak harga mahal2, kata kereta nasional konon...nak harap rakyat malaysia guna produk sampah korang..fuck proton!

    ReplyDelete
  8. Agak2 Tun M sbgai penasihat proton baca x blog ni..aku benci proton semenjak dia nk tutup kes gearbox perdana yg sememangnye bermasalah.Aku pkai perdana masa tu & aku tau la apa yg pengerusi proton ckp psl gearbox perdana mmg BS!

    ReplyDelete
  9. aku pernah tertengok satu video dekat youtube pasal industri permotoran malaysia korang tau tukang ulas tu kata apa? "Industri permotoran Malaysia telah melakukan satu kesalahan yang tidak mungkin diampunkan oleh Tuhan" bila aku dengar dia cakap macam tu aku terus jadi....... speechless dan dia cakap lagi "Lori sampah lebih baik daripada proton persona".. korang nak tengok video tu search sendiri terbitan orang england tak silap aku

    ReplyDelete
  10. Memang kereta proton mcm ni.... indah khabar dari rupa, aku baru pakai kereta proton x cmpai 1 tahun dah kena tukar mcm2,chamber dah tukar 6 kali, s arm bunyi kena tukar, interior dah bunyi.... senang ckap semua kena keluar duit sendiri, lebih pentingkan enjin dari benda lain, apa kejadah ke semua ni.................

    ReplyDelete
  11. rilex ar,. len kali pakai myvii lagi best..hahaha.. 2 thn pakai takde masalah beb!! janji jaga servis je..percaya atau tidak enjin kereta myvi sebijik enjin bulat2 dorg ambil kat toyota sbb tu tahan..kualiti jgn ckp la sama dgn toyota dan setanding kereta IMPORT..Dah jgn percaya proton lg Tun M itu nak kejar duit je dah tua2 kejar pahala ar buat kerja kebajikan ini tdk sana sini buka empayer perniagaan sampai jadi tunggang langgang.. Tengok apa jdi dgn proton..

    ReplyDelete
  12. -Proton wira tahan lama...Dah 12 tahun...bateri masih ok...but mybe aircon dia sot siket...kereta uncle saya....

    ReplyDelete
  13. elok bukak kilang mainan je proton ni..nk wat kete mcm nk jual kete mainan je..sume rosak...hampeh!

    ReplyDelete
  14. Maklumat pun xtepat...ni di sc plentong...xtau cerita sebenar jgn cerita... prevec055

    ReplyDelete
  15. nak bagus buat sndiri lewww

    ReplyDelete
  16. aku pun kire TERPAKSA je guna proton, sbb time tu dia buat full loan..8 tahun guna kancil xde problem pun tapi sbb anak pun dah nak besar kena beli kereta besar sikit la = persona...last2 guna xsampai 5 bulan banyak ragam..sama problem cam rakan2 lain yg tulis komen kat artikel nih..jenuh p SC...sedih la produk malaysia...kan best kalo kereta import (honda/toyota/mitsu) ada buat full loan 9thn...wuuu

    ReplyDelete
  17. korang ni tak baik lah..,aku bukan nak tunjuk pandai atau ape2 je lh.,tpi proton kan keluaran malaysia sepatutnya kita suport,.bukan maki hamun,.kalau korang maki2 makna nya korang kutuk bangsa sendiri sbb yg keluarkan ni kan malaysia,..kalau korang sedih dgn produk malaysia cuba lh fikirkan macam mana nak naik tarafkan produk malaysia bukan maki hamun dan tak buat ape2,..cuba lh bincangkan perkara ini baik-baik.,,ye..kalau bangsa sendiri kutuk2 produk sendiri macam mana dgn masyarakat luar ??maaflah kalau tersalah cakap,..atau menyakitkan hati korang smua,.kita kena berfikiran positif dan cuba menyelesaikan masalah ini ya..assalamualaikum...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boring lar tengok ayat kawan nie. Tak kena mengena langsung kutuk bangsa sendiri. Orang kata proton nie tak buleh pakai laa.

      Delete
    2. betol2...dye sndiri think negativ

      Delete
  18. woi orang yang kutuk proton..lau rasa proton truk sangt xpyah lah beli..

    ReplyDelete
  19. Proton pon korang ejek bis tu korang pakai kete ape BMW ?????

    ReplyDelete
  20. X masalahnye bia la org yg nk beli tu tntukn...bukan kau...nk sgt pegi youtube...tgk proton preve crash test...

    ReplyDelete
  21. X masalahnye bia la org yg nk beli tu tntukn...bukan kau...nk sgt pegi youtube...tgk proton preve crash test...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails