Monday, July 16, 2012

Ada Simbol Seks di Sejadah?






Subliminal message atau mesej bawah sadar merupakan signal atau pesanan yang terdapat dalam medium lain, yang dirancang untuk melewati di atas normal fikiran / persepsi manusia. Mesej itu sebenarnya tidak disedari/ diketahui, namun dalam situasi tertentu ia dapat mempengaruhi fikiran, perilaku, tindakan, sikap, sistem kepercayaan dan sistem nilai secara positif mahupun negatif. Istilah bawah sadar bererti “ beneath a limen “.

Subliminal berasal dari bahasa Latin, kata sub yang bererti di bawah, dan limen, yang bererti batasan/sempadan (This is from the Latin words sub, meaning under, and limen, meaning theshold).


Samaada secara sengaja atau tidak sengaja, ada gambar/imej yang menampakkan mesej berbaur seks pada gambar sejadah, karpet alas untuk solat di masjid-masjid. Sejadah jenis ini sudah tersebar ke masjid-masjid, namun sayang masyarakat/ jama’ah masjid tidak menyedari bahawa karpet/sejadah yang mereka guna setiap hari sebenarnya bergambar porno.


Mungkin sepintas itu kita tidak dapat melihat dengan jelas dan pastinya tidak menyedari yang  sebenarnya gambar yang kita katakan sebuah pintu sekiranya diperhatikan betul-betul akan menyerupai (maaf) seperti organ kelamin lelaki. Cuba perhatikan kembali gambar sejadah atau karpet masjid ! ini seperti sudah di desain dengan rapi oleh pihak pengilang.

sumber: http://zilzaal.blogspot.com


Entri-Entri Berkaitan.....

8 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. yang penting niat...
    tak jadi masalah kalo kusyuk...
    kalo kita tak tau, tak jadi masalah bende ni...

    pertikaikan lah kenapa orang tak solat...

    ReplyDelete
  3. Kalo dlm pikiran da asyik pikir bende tu je..tengok bende lain sket pun sume nmpak bende tu..cube pikiran tu bersih..tadenye na nampak yg bukan2..positif sket..

    ReplyDelete
  4. semua ni akal, klo otak kuning..semua pow kuning..pisangg?..buah..x kaitan..ngan kelucahan...tpi klo otak kuning??..pikir2 le..;p

    ReplyDelete
  5. janganlah sesuatu di debatkan hanya untuk persaingan bisnis

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails