Skip to main content

Fesyen-Fesyen Pelik Orang Jepun






Jepun mungkin boleh diberi gelaran sebagai 'the most fashionable country in the world', berdasarkan aliran fesyen terkini yang menjadi ikutan muda-mudi di Jepun, dan jarang sekali terdapat di lain-lain negara di dunia. Aliran fesyen yang dikenali sebagai 'street fashion' ini walaupun kelihatan 'merapu' sebenarnya terinspirasi daripada budaya fesyen Barat dan watak-watak anime dan cosplay. Budaya ini kini turut tersebar ke beberapa negara Asia lain seperti Korea, China dan Taiwan. 

 


















sumber: google, wikipedia

Comments

  1. haha,,so seram ow,,fesyen mengarut,,klu kt m'sia,,urg gler nmanya,,,

    ReplyDelete
  2. yg pelik2 sume ada kt jepun...hm pelik juga ye

    ReplyDelete
  3. hahhaha..mcm mayat hidup...

    ReplyDelete
  4. HAHAHHAH luculh fesyen durang nie mcm org gila...tpy kretif arhhh...

    ReplyDelete
  5. Their fashion shows that they are actually creative people. Tapi Malaysia pun ada je orang yg berfashion pelik pelik. We cant say anything. For japanese, that's their culture. Btw, nice picture you have here.

    ReplyDelete
  6. smart ~ harajuku style :) .

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Hukum Memakan Strepsils Yang Mengandungi Alkohol

Encik Billy terkejut la jugak bila adik en Billy kata haram memakan Strepsils sebab ada alkohol. Dia kata lebih baik makan Fisherman's Friend sebab takde alkohol. En Billy terkejut dan tak percaya. Biar betul? Ya, memang betul! Kalau tengok label kat belakang pek tu memang ada tertulis perkataan alcohol.  So, Encik Billy pun puaslah menjelajah mencari bukti bendahalah Strepsils ni haram dimakan. Dan rumusannya, Strepsils ni hukumnya HARUS dimakan dan tidak berdosa. Sila baca lanjutan artikel ini di bawah jika ingin tahu dengan lebih lanjut.