Skip to main content

Malaysia Antara 10 Negara Dengan Internet Paling Lambat di Dunia





Berdasarkan kajian yang dilakukan Google terhadap kepantasan loading laman web pada komputer desktop dan peranti mudah alih bergerak (mobile phone) di negara-negara di dunia pada awal April lalu, Malaysia menempati kedudukan antara 10 negara dengan kepantasan internet paling lambat baik menggunakan komputer desktop, mahupun mobile phone. 


Berikut senarai 10 Negara dengan capaian Internet Terpantas dan Terlembab pada 2012:


10 Negara dengan Internet Terpantas di Desktop Komputer

  1. Republik Slovakia (3.3s)
  2. Korea Selatan (3.5s)
  3. Republik Chech (3.7s)
  4. Belanda (3.9s)
  5. Jepun (4s)
  6. Denmark (4.3s)
  7. Switzerland (4.3s)
  8. Sweden (4.5s)
  9. Belgium (4.6s)
  10. Norway (4.8s)

10 Negara dengan Internet Terlambat di Desktop Komputer

     10. Chile (10s)
       9. Colombia (10.2s)
       8. Peru (11.7s)
       7. Brazil (11.8s)
       6. Argentina (12.8s)
       5. Malaysia (14.3s)
      
4. Venezuela (14.9s)
       3. India (15.1s)
       2. Filipina (15.4s)
       1. Indonesia (20.3s)
 

10 Negara dengan Internet Terpantas di Mobile Phone

  1. Korea Selatan (4.8s)
  2. Denmark (5.2s)
  3. Hong Kong (5.9s)
  4. Norway (6s)
  5. Sweden (6.1s)
  6. Estonia (6.2s)
  7. Republik Chech (6.3s)
  8. Jepun (6.4s)
  9. Romania (7.5s)
  10. Republik Slovakia (7.6s)

10 Negara dengan Internet Terlambat
di Mobile Phone

     10. Malaysia (12.7s)
       9. Indonesia (12.9s)
       8. Singapura (12.9s)
       7. Mexico (14.1s)
       6. Brazil (15.8s)
       5. Argentina (16.3s)
       4. India (16.4s)
       3. Thailand (17.4s)
       2. Arab Saudi (21.2s)
       1. United Arab Emirates (26.7s)
sumber: terselubung.blogspot

Comments

  1. I'm impressed, I must say. Seldom do I come across a blog that's equally educative and interesting, and let me tell you, you've hit the nail on the head. The issue is something not enough men and women are speaking intelligently about. Now i'm very happy that
    I stumbled across this in my hunt for something regarding this.


    Feel free to surf to my web page: creative group

    ReplyDelete
  2. paling lambat paling aktip berarti

    ReplyDelete
  3. Di Malaysia, berkaitan bisnis kroni, di org cas tinggi utk sesuatu kemudahan, salah satunya bidang internet

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Hukum Memakan Strepsils Yang Mengandungi Alkohol

Encik Billy terkejut la jugak bila adik en Billy kata haram memakan Strepsils sebab ada alkohol. Dia kata lebih baik makan Fisherman's Friend sebab takde alkohol. En Billy terkejut dan tak percaya. Biar betul? Ya, memang betul! Kalau tengok label kat belakang pek tu memang ada tertulis perkataan alcohol.  So, Encik Billy pun puaslah menjelajah mencari bukti bendahalah Strepsils ni haram dimakan. Dan rumusannya, Strepsils ni hukumnya HARUS dimakan dan tidak berdosa. Sila baca lanjutan artikel ini di bawah jika ingin tahu dengan lebih lanjut.