Skip to main content

Inovasi Terbaru, Bra Yang Boleh Simpan iPhone


Bra yang dilengkapi poket pada kedua sisinya ini dicipta oleh 2 orang mahasiswa dari Washington University, bernama Gentry dan Kyle Bartlow. Bra yang diberi nama 'The JoeyBra' itu mendapat inspirasi dari anak kanggaroo bernama Joey.


Tidak hanya menjadi tempat penyimpanan iPhone, 'The JoeyBra' juga boleh digunakan u tuk menyimpan kad kredit, dan kunci bilik. Dalam laman web rasminya, bra 'kantung' itu didesain dengan nyaman dan menggunakan motif kulit harimau bintang.

Tersedia dalam pelbagai ukuran, 'The JoeyBra' dijual dengan harga promosi US$ 19.90 atau sekitar RM 60 seunit.

Sebelum mencipta 'The JoeyBra', Gentry dan Kyle Bartlow terlebih dahulu melakukan survey terhadap 200 pelajar wanita. Hasilnya mendapati 95% wanita mengalami kesulitan menyimpan telefon bimbit ketika ke luar rumah, dan 75% kehilangan telefon bimbit mereka ketika akan pergi ke luar rumah.


sumber: http://www.exelroze.info

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Hukum Memakan Strepsils Yang Mengandungi Alkohol

Encik Billy terkejut la jugak bila adik en Billy kata haram memakan Strepsils sebab ada alkohol. Dia kata lebih baik makan Fisherman's Friend sebab takde alkohol. En Billy terkejut dan tak percaya. Biar betul? Ya, memang betul! Kalau tengok label kat belakang pek tu memang ada tertulis perkataan alcohol.  So, Encik Billy pun puaslah menjelajah mencari bukti bendahalah Strepsils ni haram dimakan. Dan rumusannya, Strepsils ni hukumnya HARUS dimakan dan tidak berdosa. Sila baca lanjutan artikel ini di bawah jika ingin tahu dengan lebih lanjut.