Tuesday, May 22, 2012

Cara-Cara Membuat Telur Rebus Berbentuk 'LOVE'







Di bawah ni tutorial khas untuk korang buat telur rebus berbentuk hati. Tak susah pun, senang je..antara barang yang perlu; kotak kertas susu segera, getah dan chopstik. Cara-Caranya:


1. Potong kotak kertas dan lipat separuh.


2. Letakkan telur yang telah direbus ke dalam lipatan kotak. Sementara telur rebus tadi masih suam, letakkan chopstik secara melintang pada telur dan ikat dengan getah dihujungnya.
 


3. Setelah selesai, letakkan di dalam peti sejuk selama 10 minit.
  


4. Selepas 10 minit, buka ikatan getah dan keluarkan chopstik. 


5. Potong telur kepada separuh...maka siaplah telur rebus berbentuk 'love' kita

source: annathered

Entri-Entri Berkaitan.....

10 comments:

  1. amazing hahaha...bentuk2 lain xde kew?
    ade2 kongsi2 laa yer

    ReplyDelete
  2. Menarik... First time nampak telur boleh kena buat bentuk camtu... Next time bolehlah cuba untuk berikan pada yang tersayang... :)

    Entri Terkini :
    Tips Lengkap Cara Belajar Vokal Dan Menyanyi Seperti Professional

    ReplyDelete
  3. very amazing.. i like ^^

    thnks for sharing..

    ReplyDelete
  4. Selain bentuk love,bisa dibikin bentuk apa aja nich?

    ReplyDelete
  5. Keren, terimakasih tutorialnya..
    Sedang ingin membuat telur berbentuk hati.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails