Skip to main content

Cara-Cara Membuat Telur Rebus Berbentuk 'LOVE'







Di bawah ni tutorial khas untuk korang buat telur rebus berbentuk hati. Tak susah pun, senang je..antara barang yang perlu; kotak kertas susu segera, getah dan chopstik. Cara-Caranya:


1. Potong kotak kertas dan lipat separuh.


2. Letakkan telur yang telah direbus ke dalam lipatan kotak. Sementara telur rebus tadi masih suam, letakkan chopstik secara melintang pada telur dan ikat dengan getah dihujungnya.
 


3. Setelah selesai, letakkan di dalam peti sejuk selama 10 minit.
  


4. Selepas 10 minit, buka ikatan getah dan keluarkan chopstik. 


5. Potong telur kepada separuh...maka siaplah telur rebus berbentuk 'love' kita

source: annathered

Comments

  1. amazing hahaha...bentuk2 lain xde kew?
    ade2 kongsi2 laa yer

    ReplyDelete
  2. Menarik... First time nampak telur boleh kena buat bentuk camtu... Next time bolehlah cuba untuk berikan pada yang tersayang... :)

    Entri Terkini :
    Tips Lengkap Cara Belajar Vokal Dan Menyanyi Seperti Professional

    ReplyDelete
  3. very amazing.. i like ^^

    thnks for sharing..

    ReplyDelete
  4. Selain bentuk love,bisa dibikin bentuk apa aja nich?

    ReplyDelete
  5. Keren, terimakasih tutorialnya..
    Sedang ingin membuat telur berbentuk hati.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.