Skip to main content

Strawberry Berwarna Biru

Strawberri berwarna biru? Ya, anda mungkin terfikir ianya mustahil, tetapi Syarikat GM membuktikan sebaliknya. Saintis di syarikat tersebut dilaporkan telah berjaya menghasilkan strawberi biru yang telah direka untuk menahan suhu beku.  


Para saintis telah menemui sejenis gen khas dari ikan  Arctic Flounder yang menghasilkan bahan antibeku sendiri supaya ia dapat melindungi dirinya daripada air beku. 


Selepas sedikit penyelidikan,gen ini dimasukkan ke dalam gen strawberi yang membuatkan strawberi berwarna biru dan tahan sejuk. Namun penghasilan ini mendapat kritikan banyak pihak kerana dikatakan buah ini tidak selamat dimakan.


Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.