Skip to main content

Ngeri! Burger Daging Ular Popular di Jakarta, IndonesiaSebuah restoran di Jakarta, Indonesia menyediakan menu pelik, burger ular yang dibuat daripada ular tempatan.


Cara penyediaanya mudah sahaja. Pertama sekali, kepala ular akan dipenggal, kemudian dilapah untuk menghilangkan kulit dan sisiknya. Selanjutnya, ular dibersihkan, dagingnya dicincang hingga halus dan dicampur dengan bahan perasa. Daging ular ini kemudiannya digoreng dan siap disajikan dengan roti burger.

Menurut para pengunjung restoran ini, burger ular rasanya lebih kurang sama dengan rasa burger ayam. Hmm...ada yang teringin nak cuba? *erksumber:http://googrape.blogspot.com

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.