Skip to main content

Lukisan Ballpoint Pen Yang Menakjubkan

Mungkin sukar dipercayai, gambar-gambar di bawah ini sebenarnya adalah lukisan yang dilukis menggunakan hanya pen ballpoint. Lukisan yang menakjubkan ini dilukis pada kanvas bersaiz 10 kaki setiap satu oleh seorang pelukis baru meningkat naik, Juan Francisco Casas. Dia biasanya menggunakan sehingga 14 batang pen ballpoint untuk menghasilkan setiap lukisan. Lukisan itu dijual pada harga hampir RM 15 000 setiap satu.

sumber: http://www.coolpicturegallery.us

Comments

  1. Perasan atau tidak...lukisan/skill sedemikian banyak dari negara asing.
    Saya tertanya2 akan kebolehan belia/warga kita!!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.