Skip to main content

Gambar Menakjubkan Bila Air Dari Dua Sungai Berbeza Bertemu

Dalam gambar yang menakjubkan ini, kita dapat melihat pertemuan di antara sungai Rhone dan Arve di Geneva, Switzerland. Sungai di sebelah kiri adalah Sungai Rhone, yang mengalir dari Tasik Lehman. Sungai di sebelah kanan pula adalah Sungai Arve, yang menerima air dari glasier di lembah Chamonix (terutamanya dari Mer de polos) sebelum mengalir utara-barat ke Rhone di sebelah barat Geneva, di mana tahap kelodak air sungai Rhone yang lebih tinggi  mewujudkan satu perbezaan yang ketara di antara kedua-dua sungai ini.
source:http://blog.asiantown.net

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.