Skip to main content

Cara Mengenali Perbezaan Wajah Antara Gadis Jepun, China dan Korea

Asia merupakan benua yang kaya dengan kepelbagaian. Pelbagai etnik dan budaya ada di dalam benua ini. Banyak persoalan yang sangat umum tetapi sukar untuk menjawabnya. Iaitu bagaimana membezakan wajah Orang China, Jepun dan Korea? Memang jika secara sepintas lalu orang Jepun, China, dan Korea kelihatan sama. Akan tetapi jika anda memerhatikan dengan lebih teliti, terdapat perbezaan di antara mereka.
 
Inilah perbezaan diantara wajah orang China, Jepun, Korea:Orang Jepun:
Orang Jepun cenderung memiliki struktur wajah bujur/oval, bermata besar dan hidung yang lebih jelas. Wanita Jepun sering memakai make up tebal memberikan kesan warna kulit putih pucat.Orang China:
Orang China cenderung memiliki wajah lebih bulat berbanding orang Korea dan Jepun. China adalah negara multi-etnik yang besar tidak seperti Korea dan Jepun (yang lebih homogeneous) sehingga lebihsukar  untuk membezakan atau mengenali mereka.


Orang Korea:
Orang Korea cenderung memiliki wajah menyanjung/runcing dengan tulang pipi tinggi / persegi dan mata kecil dengan kelopak mata tunggal.
 
sumber: http://www.gempak.org,

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.