Skip to main content

Ais Krim Termahal di Dunia

Sebuah hotel di Mexico membuat ais krim paling mahal di dunia.Ais Krim batang tersebut dijual dengan harga USD1,000 atau kira-kira RM 3000 setiap satu.


Yang membuatkan ais krim ini jauh lebih mahal dari ais lainnya adalah bahan asas untuk membuat ais tersebut.

Ais itu dibuat dari tequila atau minuman keras khas Mexico yang dijual pada harga 900 poundsterling atau kira-kira RM 5500 sebotol. Popsicle Tequila Premium Clase Azul Ultra ini, juga disertai serpihan emas seberat 24 karat.


Pemilik resort, Marquis Los Cabos di Baja California Sur mengatakan, mereka mengharapkan ais ini akan dikenali di kalangan orang-orang kaya di dunia.


*yang haram tetap haram ye*


sumber: http://wahw33d.blogspot.com

Comments

 1. org kafir ni mmg gila

  ReplyDelete
 2. boleh lawan kesedapan cornetto kew??

  ReplyDelete
 3. mahalnye !!!! baru teringin nk rase tapi haram plak. harga pon cekik darah..sedap lagi aiskrim malaysia yang 20 sen tu . buang masa jer. .buat ape nk makan emas nanti jadi taik jugak kan.

  ReplyDelete
 4. Ada2 saja utk dptkan $,emas pun nak dmakan.ice cream kacang lg best.

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.