Skip to main content

[Sedih] Permainan Kanak-Kanak Palestin vs. Kanak2 Malaysia


Anak Melayu suka main masak-masak

Juga suka main kahwin-kahwin sebab mereka bercita-cita nak kahwin bila besar nanti...


Tetapi Anak Palestin pula main Syahid-Syahid, sebab mereka bercita-cita nak mati syahid ketika itu juga.... 


sumber gambar: google

Comments

  1. cemburu dgn mereka yg syahid.. entah mcamana pulak cara kita mati nanti.. mudah2an Allah lindungi kita dari keaiban.. sama2la kita menjaga diri dan peribadi kita jugak..

    ReplyDelete
  2. Sungguh pemandangan yang sangat jauh berbeda, sangat sedih sekalih

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.