Friday, March 30, 2012

(GAMBAR) Jenna Talackova, Seorang Peserta Lelaki/Pondan Dalam Miss Universe Canada

Miss Universe Canada tahun ini dipalit kontroversi apabila buat pertama kalinya dalam sejarah, Jenna Talackova, seorang lelaki, didapati menyelitkan diri sebagai peserta Miss Universe.

Walaupun peserta yang bernama Jenna Talackova ini telah menukar jantinanya pada lelaki, jawatankuasa masih mengekalkan keputusan yang peserta itu dikeluarkan dari pertandingan.
Dan biarpun keputusan jawatankuasa itu sebulat suara, ramai yang bersimpati dengan Jenna. Jenna asalnya mendaftar sebagai wanita, tetapi akhirnya mengakui dia ialah seorang lelaki.

 

Jenna merupakan antara 10 peserta terakhir dalam pertandingan Miss International Queen di Thailand pada tahun 2010. Dia melakukan pembedahan menukar jantina semasa berusia 19 tahun.
Keputusan jawatankuasa itu memusnahkan harapan lelaki berusia 23 tahun itu untuk mengikut jejak Leila Lopes pada tahun 2011 yang akhirnya dimahkotakan sebagai Miss Universe.


sumber: dailymail.co.uk


Entri-Entri Berkaitan.....

1 comments:

  1. Negative-
    Ape punya lelaki tuhan dah buat lelaki kenapa nak jadi pompuan lak,dlaknat tuhan !!!

    Positive-
    Klu kt M'sia nie alamat kene cerai la ko,semah...kalah ngan si pondan meletop nie,laki ko sujud kt dia,tue la ko x upgrade...zaman dh bubah semah

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails