Skip to main content

Cara Paling Berkesan Mengajar Kanak-Kanak Masa Kini Hafal A.B.C







Hmm zaman dah berubah, so cara mengajar anak-anak kecil membaca juga perlulah berubah...kalau dulu bolehlah guna 'A' untuk Ayam, 'F' for father...tapi kini mungkin kena ubah sikit; "A" for Apple atau 'F' for Facebook ke...barulah senang kanak-kanak nak faham...tak gitu?





Comments

  1. bagus lah bagi idea kat ckgu muda zaman skg cam ner nak ngaja abc kat budak2 zaman skg...

    ReplyDelete
  2. bolehla nanti guna kat sekolah..hahaa

    ReplyDelete
  3. Salam Tuan Punya Blog,

    Saya nak minta izin copy paste image kat atas tu kat blog saya ye.. saya akan credit Billyinfo kay..

    Regards,
    Naf9091
    nafnaf9091.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Aku nk tnye bhgian Z zorpia?? aku x tau ape tuh atau aku makin tua...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.