Saturday, January 21, 2012

Minuman Ringan Dari Air Kencing Lembu di India
Gau Jal, Minuman Ringan Yang Dibuat dari Air Kencing Lembu


Sebuah perusahaan minuman di India menyatakan akan memproduksi sejenis minuman ringan unik yang  diperbuat daripada air kencing lembu dan dikatakan berkhasiat mengubati dan mencegah pelbagai jenis penyakit.

Jabatan Perlindungan Lembu di Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS),pengeluar minuman itu , merencanakan untuk memasarkan minuman yang dalam bahasa Hindinya dikenali sebagai Gau Jal atau air lembu pada awal tahun ini.

Meskipun menimbulkan kekhuatiran pelbagai pihak mengenai impak kesihatan dari minuman ringan tersebut, Om Prakash, Ketua Bahagian Perusahaan syarikat itu menegaskan minuman ini akan menjadi sajian nikmat. Selain menawarkan rasa minuman yang nikmat, air lembu ini juga dikatakan memiliki sejumlah khasiat perubatan, di antaranya dapat mengubati beberapa penyakit kronik seperti kanser dan penyakit hati.


p/s: teringat pulak kes di India tahun lepas bila beratus-ratus orang mati akibat minum arak buatan sendiri yang dicampur dengan minyak gas...mungkinkah softdrink dari air kencing lembu ini jawapan kepada arak buatan tersebut? hmm...
sumber: http://zc-secret.blogspot.com

Entri-Entri Berkaitan.....

5 comments:

  1. WTF DID I SEE??????? jgn marah aq klo india tgk aq comment mcm nie

    ReplyDelete
  2. gila jorok air kencing sapi di minum,,, bukan kah najis itu..parah

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails