Skip to main content

iPoo, Desain Mangkuk Tandas Yang Berbentuk Seperti Logo Apple


Seorang desainer daripada Serbia, Milos Paripovic telah menncipta sebuah konsep untuk sebuah toilet bernama iPoo.


Seperti dipetik daripada The Next Web, sekilas mangkuk tandas tersebut memang mirip dengan logo syarikat gadjet terkenal, Apple. Dudukannya berbentuk buah epal, manakala pili air di belakangnya berbentuk daun.

Bersamaan dengan gambar-gambar konsep toilet berwarna perak itu, Paripovic menyusun sebuah teks yang secara jelas ditujukan kepada para penggemar produk Apple. "Tidak seperti produk Apple, toilet ini mempunyai aplikasi flush," tulisnya.

Pada teks itu juga, Paripovic mengatakan bahawa desainnya tidak memiliki sebarang kaitan  dengan pihak Apple. Menurutnya, bentuk toilet itu adalah paling sesuai dengan bentuk "bahagian belakang" manusia. 

sumber: TheNextWeb.com

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.