Monday, October 31, 2011

100 Keyboard Shortcuts

Untuk anda yang gemar menaip dan bermain keyboad ;p

The General Shortcuts

 • CTRL+C (Copy)
 • CTRL+X (Cut)
 • CTRL+V (Paste)
 • CTRL+Z (Undo)
 • Delete (Delete)
 • Shift+Delete (Delete the selected item permanently without placing the item in the Recycle Bin)
 • CTRL while dragging an item (Copy the selected item)
 • CTRL+Shift while dragging an item (Create a shortcut to the selected item)
 • F2 key (Rename the selected item)
 • CTRL+RIGHT ARROW (Move the insertion point to the beginning of the next word)
 • CTRL+LEFT ARROW (Move the insertion point to the beginning of the previous word)
 • CTRL+DOWN ARROW (Move the insertion point to the beginning of the next paragraph)
 • CTRL+UP ARROW (Move the insertion point to the beginning of the previous paragraph)
 • CTRL+Shift with any of the arrow keys (Highlight a block of text)
 • Shift with any of the arrow keys (Select more than one item in a window or on the desktop, or select text in a document)
 • CTRL+A (Select all)

Inilah Manusia Ke-7 Billion Yang Lahir di Dunia; Danica May Camacho

 
 
 

Filipina hari ini meraikan kelahiran bayi ketujuh bilion di dunia secara simboliknya selepas ibunya selamat melahirkan bayi perempuan di bilik bersalin di sebuah hospital kerajaan di Manila.


Bayi seberat 2.5 kilogram bernama Danica May Camacho itu lahir menjelang tengah malam tadi sehingga mendapat liputan meluas media di bilik bersalin di Jose Fabella Memorial Hospital. "Bayi amat comel dan sihat," kata ibunya, Camille Dalura sambil meriba bayi perempuannya itu.

Sunday, October 30, 2011

20 Gambar Terbaik Dari Google MapsSaturday, October 29, 2011

Lelaki Kahwin Lewat Dapat Anak Kurang Bijak

Kromosom kanak-kanak daripada lelaki berkahwin lewat didapati tidak normal hingga lemah dari segi intelektual, dipercayai disebabkan usia bapa yang lanjut.

gambar sekadar hiasan

Kromosom tidak normal adalah disebabkan oleh beberapa variasi nombor salinan atau ‘CNV’, merujuk kepada struktur beberapa keadaan menyebabkan kehilangan atau kesilapan susunan DNA dalam sel. Perkara itu boleh diwarisi atau berlaku secara tiba-tiba dan menjadi punca biasa penyakit.

Jutaan Manusia Berbogel Untuk Menyucikan Dosa di India

Sekiranya anda teringin menyaksikan jutaan orang dalam satu-satu masa bertelanjang bulat, datanglah ke perayaan Kumbh Mela di India :p . Kumbh Mela adalah sebuah ritual ziarah yang dilaksanakan oleh penganut Hindu di India.


Tradisi ziarah ini meliputi 4 lokasi: Allahabad (Prayag), Haridwar, Ujjain dan Nashik di India. Ziarah ini dinamakan juga Maha Kumbh Mela (Kumbh Mela Besar) yang dilaksanakan di Prayag, yang dihadiri sehingga 60 juta orang. Hingga saat ini, inilah satu-satunya tradisi yang berjaya mengumpulkan pengunjung paling banyak di dunia dalam satu waktu sekaligus.


Malaikat Tak Masuk Rumah Ada Patung Manusia, Binatang


Sumber: Sesi Soal Jawab Agama Harian Metro


Soalan:
Apakah jenis gambar atau objek yang dibolehkan untuk diletakkan di dalam rumah? Ini kerana saya difahamkan haram mempamerkan gambar atau patung di rumah selain malaikat rahmat juga tidak akan masuk ke dalam rumah. Mohon penjelasan lanjut daripada Dr.
 

The Future Truth About Being an Engineer

Mungkinkah Encik Billy bakal menjadi seperti di bawah ini?


Harapnya TIDAK!!


Tuesday, October 25, 2011

Hotel Bawah Tanah Terdalam di Dunia

Sebuah hotel terletak paling dalam di bawah tanah di dunia dibina di wilayah Västmanland, Sweden.

 

Monday, October 24, 2011

Fakta Menarik Lelaki Vs. Wanita

Sunday, October 23, 2011

Foto Album Keluarga Muammar Gaddafi

 
 
 
 
Wartawan akhbar New York Times, Tyler Hicks menjumpai gambar-gambar keluarga di kediaman Ghaddafi di Tripoli, dan ia menakjubkan. Disebalik sifat seorang diktator yang dikatakan kejam, terselit sifat penyayang seorang suami dan bapa pada diri Muammar Gaddafi.


Antara gambar yang berada dalam koleksi itu menunjukkan Qaddafi bermain bola sepak, gambar ketika bayi, gambar Kolonel Ghaddafi sebagai leftenan muda pada 1960-an. Kemudian, sebagai seorang bapa. Dan akhirnya, seorang tokoh yang pernah diangkat kemudian menjadi objek cemuhan.
 

Saturday, October 22, 2011

Anjing Berbulu Harimau dan Panda di China

Kegilaan betol...di China kini menjadi trend dikalangan pemilik-pemilik haiwan peliharaan di sana dengan menjadikan anjing peliharaan mereka untuk kelihatan seperti haiwan lain, antaranya sebagai harimau dan panda. Anjing-anjing ini diwarnakan (di 'dye' kan) mengikut citarasa pemiliknya...


Sebagai harimau...
 

Aksi Menyedihkan Bagaimana Seekor Burung Cuba Menyelamat dan Meratapi Kematian PasangannyaHere the swallow’s the other half (wife) is injured and the condition is fatal.  
She was hit by a car as she swooped low across the road.


Friday, October 21, 2011

Payudara Lelaki Boleh Hasilkan Susu?

 
 
 
 
Puting lelaki 'dianggap sebagai tanda bahawa sehingga umur tertentu, di dalam rahim ibu, kita tidak ditentukan kepada jantina tertentu. Jadi embrio bersedia untuk menghasilkan sama ada perempuan atau lelaki, apabila maklumat genetik berkata lelaki, putik puting berhenti perkembangannya.


Tetapi dalam keadaan tertentu, lelaki boleh menghasilkan laktosa. "Sehingga umur tertentu, kanak-kanak lelaki dan perempuan, sebagai janin, tidak dapat dibezakan, jadi kita mengekalkan wanita beberapa ciri vas deferens, yang merupakan saluran dimana sperma bercantum. 

Jika anda tidak mempunyai kromosom Y, maka hormon-hormon tertentu dilepaskan yang berkata, 'Baiklah, kami akan menghasilkan tisu payudara kanak-kanak ini pada akil baligh supaya dia akan dapat mengeluarkan susu.' Lelaki tidak [merembeskan hormon itu], jadi mereka biasanya tidak mempunyai tisu payudara, "kata Jack Newman, seorang doktor dan pakar menyusu.  

(GAMBAR & VIDEO) - Muammar Gaddafi Terbunuh, Mayatnya Diseret dan Dikasari


Berikut imej-imej menunjukkan bekas pemimpin Libya, Muammar Gaddafi yang terbunuh dalam satu pertempuran pada awal hari ini.

 
 
 

10 Fakta Sengal

Layan jelah yer...Saturday, October 15, 2011

Sultan Kedah, Satu-Satunya Sultan Yang Menjadi Yang di-Pertuan Agong Buat Kali Ke-2

Sebagai seorang rakyat Kedah sudah tentu Encik Billy berbangga apabila Sultan Kedah; Sultan Abdul Halim Mu’adzam Shah sekali lagi dipilih untuk menjadi Yang di-Pertuan Agong buat kali ke-2.


Thursday, October 13, 2011

Kereta Moden Tertua di Dunia Yang Masih Berfungsi Hingga Kini


Inilah kereta tertua di dunia yang masih berfungsi dengan menggunakan  enjin berkuasa stim.


Wednesday, October 12, 2011

Bermain Dengan Jerung dan Paus

Bandingkanlah saiz paus dan jerung ini dengan saiz manusia dan lihat betapa kerdilnya kita di bumi Tuhan yang maha luas ini. Subhanallah!


Pesta Konvokesyen UTP Bakal Disiarkan di Rancangan MHI, TV3

Bersempena dengan Konvokesyen 2011 (Convofair) yang dijadualkan pada 14 - ke-16 Oktober 2011, kami ingin menjemput anda untuk datang ke siaran langsung Morning Talk Show TV3 yang dikenali sebagai Malaysia Hari Ini (MHI). Kami amat mengharapkan kedatangan anda dengan memakai pakaian tradisional anda.  

Tuesday, October 11, 2011

Lelaki Ini Buat Plastic Surgery Untuk Jadi Macam Superman

Seorang lelaki Filipina yang obses dengan watak Superman telah menjalani pembedahan dalam usahanya untuk mengubah dirinya menjadi adiwira itu.
Lelaki yang dikenali sebagai Herbert Chavez, 35 itu telah beberapa kali melakukan pembedahan plastik dalam tempoh 16 tahun semata-mata ingin mendapatkan dagu dan hidung seperti Superman.
Dia juga melakukan suntikan silikon di bibir dan implan bahagian paha untuk kelihatan lebih berotot.

Thursday, October 6, 2011

[VIDEO] Sekali Jatuh Bukan Bermaksud Jatuh Selamanya (Really Inspiring Story)Video ini kalau tak silap dah hampir 2 tahun beredar di Youtube...kisah tentang seorang lelaki kelainan upaya bernama Nick Vujicic yang tiada tangan dan kaki memberikan satu ceramah motivasi kepada pelajar sebuah sekolah...sila lihat video di bawah dan lihat sama ada anda menangis atau tak di akhirnya....


Related Posts with Thumbnails