Skip to main content

Foto Album Keluarga Muammar Gaddafi

 
 
 
 
Wartawan akhbar New York Times, Tyler Hicks menjumpai gambar-gambar keluarga di kediaman Ghaddafi di Tripoli, dan ia menakjubkan. Disebalik sifat seorang diktator yang dikatakan kejam, terselit sifat penyayang seorang suami dan bapa pada diri Muammar Gaddafi.


Antara gambar yang berada dalam koleksi itu menunjukkan Qaddafi bermain bola sepak, gambar ketika bayi, gambar Kolonel Ghaddafi sebagai leftenan muda pada 1960-an. Kemudian, sebagai seorang bapa. Dan akhirnya, seorang tokoh yang pernah diangkat kemudian menjadi objek cemuhan.
 

Muammar Gaddafi bersama anak perempuannya, Eisha, isteri keduanya, Safia Farkash, dan Seif al-Islam, anaknya, dalam gambar tidak bertarikh dari koleksi gambar yang diambil dari rumah Gadhafi, di Tripoli, Libya.


Muammar Gaddafi dan isterinya, Safia Farkash.


Muammar Gaddafi dengan Gaddafi Hannibal, Safia Farkash (tengah), dan ahli keluarga yang tidak dikenali.

 
 
 
 


Gaddafi, (kanan), bersama Leonid Brezhnev, Rusia.
 
Muammar Gaddafi dengan bekas Presiden Mesir, Hosni Mubarak.Seif al-Islam 

 
sumber:http://www.coolpicturegallery.us

Comments

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Ayahku Kekasihku - Kisah Benar Anak Bercinta Dengan Ayah Sendiri

Cerita di bawah ni dah lama disiarkan oleh Harian Metro, tapi tak kisahlah, nak share jugak. Cerita yang membuktikan tiada apa yg mustahil jika nafsu Syaitan menguasai diri. Semoga Allah melindungi anak cucu keturunan kita. Marilah kita sentiasa berdoa supaya kita sentiasa diberikan hidayah olehnya dan dijauhi oleh pekara-perkara yang tak baik. Ikuti pengakuan Lina kepada wartawan Metro Ahad, ZAINUDDIN ZAIN dan FUAD HADINA YAACOB mengenai hubungan yang dilalui bersama bapanya, ahli perniagaan berusia 43 tahun. KUALA LUMPUR: Kes ‘haruan makan anak’ bukan lagi sesuatu yang mengejutkan dalam masyarakat hari ini, tetapi kejadian ayah bercinta dengan anak sendiri mungkin sukar diterima. Bagaimanapun itulah yang berlaku ke atas Lina, 21, yang dijadikan kekasih oleh ayahnya sejak empat tahun lalu sehingga dia kini hamil enam bulan.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.