Skip to main content

Pertandingan Gusti Untuk Suri Rumah

Pertandingan yang melibatkan pertarungan antara suri rumah tangga sebagai ahli gusti jalanan menarik minat ramai penduduk Mexico.


Dikenali sebagai gusti lucha libre, golongan suri rumah yang menjadi ahli gusti itu akan tampil di gelanggang dengan memakai topeng untuk menyembunyikan identiti mereka daripada diketahui oleh peminat.

Membawa watak fiksyen di gelanggang, golongan suri rumah itu merupakan ahli gusti separuh masa.


Seorang ahli gusti lucha libre yang dikenali sebagai Catrina, 56, sudah 26 tahun menyertai pertandingan gusti. Wanita berstatus nenek itu mempelajari pergerakan gusti semasa mempelajari seni mempertahankan diri bagi mengelak daripada menjadi mangsa bekas suaminya yang gemar memukulnya.

Seorang lagi pengusti lucha libre, Estrella Dorada yang telah bersuami dan mempunyai empat orang anak lelaki pula sudah bergusti selama 18 tahun.

Pertandingan itu menampilkan beberapa bintang lain yang popular dalam kalangan peminta gusti seperti Chispita dan La Llorona.Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.