Skip to main content

Wanita Dengan Kuku Terpanjang di Dunia!

 
 


Seorang penyanyi rock, Chris 'The Dutchess Walton' disenaraikan dalam Guinness Book of World Records buat kali pertama sebagai individu yang memiliki kuku paling panjang di dunia.


Dia yang berusia 45 tahun memiliki kuku sepanjang 609.6 sentimeter (cm) di kedua-dua tangannya.

Walton yang merupakan ibu enam anak dan nenek kepada tiga cucu menyatakan dia mula menyimpan kuku tersebut 18 tahun lalu.

"Saya pasti pada satu hari nanti, saya akan memotongnya tetapi saya tidak terfikir mengenainya (untuk memotong kuku) kerana saya mahu memilikinya," kata wanita tersebut.

Walton menjalani rawatan kuku sekurang-kurangnya sekali sebulan.

 Lee Redmond

Dia memiliki kuku paling panjang di dunia selepas pemegang rekod itu sebelum ini, Lee Redmond yang juga seorang nenek kehilangan kukunya dalam kemalangan jalan raya pada 2009. Redmond memiliki kuku lebih 853.44 cm.


Lagi gambar-gambar menarik:

 
 
 
 
 
 
 

Comments

  1. wah... ganas la mak cik nie.. camna nak buat kije tu..

    ReplyDelete
  2. nenek ni simpan kuku dr 18 tahun? hebat!!!

    ReplyDelete
  3. eee..gelinya...
    cam ahli sihir pun ader...

    ReplyDelete
  4. ewwwww... pengotor...!!! mcm mana lh dia pegang sudu & garfu or cuci lepas berak...

    ReplyDelete
  5. "ish mcm hntu jew..dy xwt kjew umh kew..mst sush nki jlni hdup seharian..plik..

    ReplyDelete
  6. ie............agak2 cmne la dye nk korek hidung kan??heheheeheh

    ReplyDelete
  7. Gimana cara merawat tuh kok sampe panjang gitu kuku nya

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.