Skip to main content

Vending Machine Jual Kondom di Tempat Awam


Mesin-mesin menjual kondom seperti di bawah ini kini mula dipasang secara besar-besaran di India sebagai langkah untuk menggalakkan budaya seks selamat dan membendung penularan penyakit berjangkit seperti AIDS.


Sesungguhnya ia satu langkah yang progresif oleh bahagian Negeri UP AIDS Control Society Wilayah Uttar Pradesh, India, yang telah memutuskan untuk memasang kira-kira 250 mesin menjual kondom di Lucknow untuk menggalakkan kesedaran tentang seks yang selamat. Mereka melihatnya sebagai langkah yang baik kerana penduduk di India masih malu untuk membeli kondom di kedai-kedai ubat atau farmasi.
 
Dan mesin ini bukan sahaja akan dipasang di hospital malah ia akan turut dipasang di kawasan hang-out popular seperti pusat membeli-belah, pawagam dan pasar awam. 


 
 
  

source: http://trendsupdates.com/

Comments

  1. uih...ini macam pon ada..? errkk..praktikal ker?? bukan lebih menggalakkan seks terlarang ker...errr

    ReplyDelete
  2. mmg la pncegahan tp ... dlm masa yg sama...m'galakkan...haiyooo...

    ReplyDelete
  3. ha'ah kalau kt msia rsanya akan lebih menggalakkan seks terlarang/ seks bebas...mungkin kt sana seks bebas bukan lg jd isu utama (sb dh tak terbendung lg),yg jd isunya adlh AIDS

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Ayahku Kekasihku - Kisah Benar Anak Bercinta Dengan Ayah Sendiri

Cerita di bawah ni dah lama disiarkan oleh Harian Metro, tapi tak kisahlah, nak share jugak. Cerita yang membuktikan tiada apa yg mustahil jika nafsu Syaitan menguasai diri. Semoga Allah melindungi anak cucu keturunan kita. Marilah kita sentiasa berdoa supaya kita sentiasa diberikan hidayah olehnya dan dijauhi oleh pekara-perkara yang tak baik. Ikuti pengakuan Lina kepada wartawan Metro Ahad, ZAINUDDIN ZAIN dan FUAD HADINA YAACOB mengenai hubungan yang dilalui bersama bapanya, ahli perniagaan berusia 43 tahun. KUALA LUMPUR: Kes ‘haruan makan anak’ bukan lagi sesuatu yang mengejutkan dalam masyarakat hari ini, tetapi kejadian ayah bercinta dengan anak sendiri mungkin sukar diterima. Bagaimanapun itulah yang berlaku ke atas Lina, 21, yang dijadikan kekasih oleh ayahnya sejak empat tahun lalu sehingga dia kini hamil enam bulan.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.