Skip to main content

Vending Machine Jual Kondom di Tempat Awam


Mesin-mesin menjual kondom seperti di bawah ini kini mula dipasang secara besar-besaran di India sebagai langkah untuk menggalakkan budaya seks selamat dan membendung penularan penyakit berjangkit seperti AIDS.


Sesungguhnya ia satu langkah yang progresif oleh bahagian Negeri UP AIDS Control Society Wilayah Uttar Pradesh, India, yang telah memutuskan untuk memasang kira-kira 250 mesin menjual kondom di Lucknow untuk menggalakkan kesedaran tentang seks yang selamat. Mereka melihatnya sebagai langkah yang baik kerana penduduk di India masih malu untuk membeli kondom di kedai-kedai ubat atau farmasi.
 
Dan mesin ini bukan sahaja akan dipasang di hospital malah ia akan turut dipasang di kawasan hang-out popular seperti pusat membeli-belah, pawagam dan pasar awam. 


 
 
  

source: http://trendsupdates.com/

Comments

  1. uih...ini macam pon ada..? errkk..praktikal ker?? bukan lebih menggalakkan seks terlarang ker...errr

    ReplyDelete
  2. mmg la pncegahan tp ... dlm masa yg sama...m'galakkan...haiyooo...

    ReplyDelete
  3. ha'ah kalau kt msia rsanya akan lebih menggalakkan seks terlarang/ seks bebas...mungkin kt sana seks bebas bukan lg jd isu utama (sb dh tak terbendung lg),yg jd isunya adlh AIDS

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.