Skip to main content

Pulau-Pulau Peribadi Milik Selebriti Terkenal Dunia





Baru-baru nikan kecoh pasal penjualan beberapa buah pulau di Sabah kepada pihak asing yang menyebabkan segelintir orang marah kepada kerajaan negeri Sabah. Encik Billy malaslah nak ulas pasal perkara ni, biarlah mereka-mereka yang berkenaan sahaja selesaikan. Entri kali ni nak melawat beberapa buah pulau yang 'dibeli' oleh selebriti-selebriti terkenal dunia untuk dijadikan sebagai pulau peribadi mereka. 


Rata-rata para selebriti terkenal dunia memiliki pulau peribadi sendiri. Sebab bagi mereka memiliki pulau bukan hanya untuk menjaga privasi tetapi juga sebagai lambang status (symbol status) mereka. Pulau merupakan 'kerajaan' mereka, di mana mereka bebas melakukan apa saja perkara tanpa ada yang melarang. Berikut ialah para public figure yang memiliki pulau sebagai tempat mereka 'bersembunyi' dari sorotan mata dunia.


Johnny Depp – Little Halls Pond Cay, Bahamas 


Mel Gibson – Mago Island, Fiji 


Leonardo DiCaprio - Blackdore Cay, Belize


Eddie Murphy - Rooster Cay, Bahamas


Celine Dion - Ile Gagnon, Quebec


Faith Hill and Tim McGraw - Bahamas


John Lennon - Irish 'Beatle Island'


Marlon Brando - Tetiaroa Atoll, French Polynesia


Shakira – Bonds Cay, Bahamas 


Michael Schumacher - Island in the World, Dubai


Ricky Martin - Island in Angra dos Reis, Brazil


Nicholas Cage - Leaf Cay, Bahamas


Peter Nygard - Nygard Cay, Bahamas


David Copperfield - Musha Cay, Bahamas

 Sape lah agaknya rakyat Malaysia yang ada private island sendiri? Tertanya-tanya jugak.
 
source: http://www.privateislandsmag.com/

Comments

  1. universiti malaysia terengganu ada pulau sendiri
    di terengganu
    Pulau Bidong

    ReplyDelete
  2. wow aku x sngka eddie murphy yg berlakon sebagai "donkey" dalam cite shrek ade pulau sendiri

    ReplyDelete
  3. saya..saya..ada pulau sendirik..nak ambik gambo ke..hehe..ntih bole sy kemas2 dulu bilik sy..buka sarung bantal sy tuh ada lor pulau2 bekas air liur basi..hehe..byk yoooo..

    ReplyDelete
  4. ada juga nyah yang jualan pulau..hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.