Thursday, September 29, 2011

Pulau-Pulau Peribadi Milik Selebriti Terkenal Dunia





Baru-baru nikan kecoh pasal penjualan beberapa buah pulau di Sabah kepada pihak asing yang menyebabkan segelintir orang marah kepada kerajaan negeri Sabah. Encik Billy malaslah nak ulas pasal perkara ni, biarlah mereka-mereka yang berkenaan sahaja selesaikan. Entri kali ni nak melawat beberapa buah pulau yang 'dibeli' oleh selebriti-selebriti terkenal dunia untuk dijadikan sebagai pulau peribadi mereka. 


Rata-rata para selebriti terkenal dunia memiliki pulau peribadi sendiri. Sebab bagi mereka memiliki pulau bukan hanya untuk menjaga privasi tetapi juga sebagai lambang status (symbol status) mereka. Pulau merupakan 'kerajaan' mereka, di mana mereka bebas melakukan apa saja perkara tanpa ada yang melarang. Berikut ialah para public figure yang memiliki pulau sebagai tempat mereka 'bersembunyi' dari sorotan mata dunia.


Johnny Depp – Little Halls Pond Cay, Bahamas 


Mel Gibson – Mago Island, Fiji 


Leonardo DiCaprio - Blackdore Cay, Belize


Eddie Murphy - Rooster Cay, Bahamas


Celine Dion - Ile Gagnon, Quebec


Faith Hill and Tim McGraw - Bahamas


John Lennon - Irish 'Beatle Island'


Marlon Brando - Tetiaroa Atoll, French Polynesia


Shakira – Bonds Cay, Bahamas 


Michael Schumacher - Island in the World, Dubai


Ricky Martin - Island in Angra dos Reis, Brazil


Nicholas Cage - Leaf Cay, Bahamas


Peter Nygard - Nygard Cay, Bahamas


David Copperfield - Musha Cay, Bahamas

 Sape lah agaknya rakyat Malaysia yang ada private island sendiri? Tertanya-tanya jugak.
 
source: http://www.privateislandsmag.com/

Entri-Entri Berkaitan.....

7 comments:

  1. universiti malaysia terengganu ada pulau sendiri
    di terengganu
    Pulau Bidong

    ReplyDelete
  2. wow aku x sngka eddie murphy yg berlakon sebagai "donkey" dalam cite shrek ade pulau sendiri

    ReplyDelete
  3. saya..saya..ada pulau sendirik..nak ambik gambo ke..hehe..ntih bole sy kemas2 dulu bilik sy..buka sarung bantal sy tuh ada lor pulau2 bekas air liur basi..hehe..byk yoooo..

    ReplyDelete
  4. ada juga nyah yang jualan pulau..hehehe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails