Friday, September 23, 2011

Pelbagai Fesyen Baju Renang Untuk Wanita Muslim






Sesuatu yang baru pada baju renang iaitu "burkini" wanita Islam juga boleh menikmati sehari di pantai. Burkini, diperbuat daripada poliester.Burqini dicipta untuk wanita Islam agar mereka tidak tertinggal mengenai sukan air disebabkan oleh kod pakaian mereka. Ia membenarkan wanita Islam berenang di khalayak ramai, daripada memakai pakaian penuh dan jubah.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

sumber: http://spypcss.blogspot.com

Entri-Entri Berkaitan.....

11 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. u start swimming now and very happy to know that there are so many choices!

    ReplyDelete
  3. harga burqini ni mahal gak rm150-180 sepasang~

    ReplyDelete
  4. xke ketat tu? ikot shape badan lagi...

    ReplyDelete
  5. menutup aurat bukan bermakna membungkus aurat..
    baju tu menutup anggota badan..p menampakkan bentuk badan & tudung x menutupi dada..

    ReplyDelete
  6. sya bekerja sebagai lifeguards n swim instructor...sepanjang dah 3 tahun bekerja ni, saya rasa yang muslimah2 tu bila masuk dalam air, sma gak ngan cam pakai swim suit biasa...melekat jugak kat badan..lagipun yang muslimah ni slalu flabby2...and for aquatic sports this is quite dangerous..dah bnyak kes kami jumpa...this is a fact...(saya sama sekali TIDAK MENENTANG penggunaan burkini ini..cuma tidak menggalakkan)

    kesimpulannya personally sya mencadangkan yang wanita silalah pilih swimming pool yang ada sesi asing lelaki dan perempuan and ada lifeguard perempuan...contoh kat uia, uitm...etc...that way u can wear a proper swim attire (tak semestinya bikini..ada je yang decent cam long tight and swim shirt)

    ReplyDelete
  7. Huh ttbe rse nk gugel sal baju mandi wanita muslim sbb br td kna halau dr swimming pool kwsn umah ats sbb bju xssuai.xpki pn suar track.pki legging, tshirt, tdung.tp sbb btdung kot.life guard nk tgk ppuan bsinglet je.sdgkan b4 dis ada ppuan gedik pki shirt drg xhalau pn.sgt bias!!!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails