Tuesday, September 27, 2011

Gadis Jepun Yang Berkebolehan Untuk Terapung-apung di Udara







Percaya atau tidak, seorang gadis di Jepun mempunyai kebolehan untuk terapung-apung di udara? Tak percaya? Sila lihat gambar di bawah:p 


Inilah dia Natsumi Hayashi, seorang jurugambar dari Jepun yang mempunyai kebolehan untuk terapung. Tapi ianya hanya di dalam gambar sajalah, heehee... Dengan menggunakan kamera Canon EOS 5D Mark II, Natsumi sering menangkap gambarnya seperti terapung di udara.

Menurut Natsumi, untuk menangkap gambar terapung amat sukar kerana beliau perlu kelihatan seperti tidak melompat. Jadi, beliau perlu mengawal ekspresi muka dan pergerakan badannya. Ianya perlu kelihatan seperti masa diberhentikan. Kadang kala beliau melompat sebanyak 300 kali untuk mendapatkan shot yang cantik.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Lagi aksi-aksi menarik gadis ini di laman web beliau: yowayowacamera


kredit: http://belogbagus.blogspot.com

.

Entri-Entri Berkaitan.....

15 comments:

  1. hi cik billy. hehe.

    whoa.. ingat betul betul terapung tadi.

    picture die semua awesome. lain dari yg laenn ohhh :O

    ReplyDelete
  2. ala apa susah nak lompat2...
    pakai tali kan senang.. hehehe

    ReplyDelete
  3. @.diannorhayati. hai cik dian (",), nasib baik x trtipu kn..hehe

    anyway, mmg hasil seni dia btul2 awesome

    ReplyDelete
  4. waoooo..dia lompat mcm tak lompat je.. hehe..

    ReplyDelete
  5. style ni nama nya klu x silap 'Levitation' ..

    ReplyDelete
  6. 300 kali?
    mm..cam menyusahkan diri pun ader...huu

    ReplyDelete
  7. teror nyer...cam btl lh terapung....ingtkn btul...tertipu pulak...
    hasil seni yg awesome...

    ReplyDelete
  8. sgt2 awesome..mmg t'baek r..nk try r psny..=)

    ReplyDelete
  9. nampak menarik, tpi menyusahkan diri sendiri, tak berpaedah

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails