Skip to main content

Doodle Khas Sempena Ulang Tahun Ke-13 Google

 
 
 
 
Sudahkah anda mengakses laman Google hari ini? Jika ya, anda pasti sudah melihat Doodle khas dari Google bukan? Tepat hari ini, Selasa (27 September 2011), Google merayakan ulang tahunnya yang ke-13.


Logo Google biasa diganti dengan gambar kek beserta huruf yang membentuk nama 'Google' yang dipakaikan dengan topi sambutan hari jadi.

Sehingga kini, ulang tahun enjin carian terkenal itu masih kurang jelas kerana Google pernah merayakan ulang tahunnya pada 7 September.

Meskipun begitu, domain Google.com didaftarkan pada 15 September 1997. Dan hari ini, 27 September pula ditetapkan sebagai ulang tahun ke-13 nya.

13 tahun berkecimpung di dunia teknologi bukanlah waktu yang singkat dan faktanya, Google berjaya berkembang dengan luar biasa.

Happy Birthday Google!

Comments

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.