Monday, September 26, 2011

Dahsyat....Inilah Kapal Selam Buatan Kayu Yang Digunakan Oleh Penyeludup Dadah di Columbia


Kalau di Malaysia, ramai yang menjadi mangsa sindiket keldai dadah, di Columbia...mereka tidak perlukan semua itu. Bukan calang-calang teknologi yang mereka gunakan untuk menyeludup dadah, kini dengan menggunakan kapal selam buatan sendiri pula. 


Baru-baru ini pihak polis di Colombia berjaya  merampas sebuah kapal selam buatan sendiri yang dipercayai milik kumpulan pemberontak komunis, Pasukan Bersenjata Revolusi Barisan Ke-29 (FARC). Pihak berkuasa Colombia menyatakan bahawa kapal selam itu mungkin digunakan untuk membawa tujuh tan kokain secara haram ke pelabuhan-pelabuhan di Amerika Tengah.

Kapal selam itu sepanjang 16 meter dan diperbuat daripada kayu dan gentian kaca. Ia boleh membawa sehingga 10 tan dadah kokain dan lima orang anak kapal.

 
 
 
 
 
 
 


Dan sebelum ini, pihak berkuasa di sana juga pernah merampas beberapa jenis kapal selam lain yang digunakan oleh penyeludup dadah di sana, antaranya seperti di bawah:

 
 

Nampaknya memang hebat betul bisnes dadah di sana sehinggakan mereka mampu membangunkan teknologi sendiri untuk menyeludup dadah. Walaupun pelbagai usaha dilakukan oleh pihak berkuasa untuk menghalang mereka, namun nampaknya seperti tiada sesiapa yang dapat menghentikan mereka.


.

Entri-Entri Berkaitan.....

3 comments:

 1. penjenayah skrg mmg bijak lol..

  ReplyDelete
 2. alangkah bagus kalau guna kepakaran camgini tuk benda2 y berfaedah...
  bisness dadah memang menguntungkan..
  p kalu da tertangkap..kat tali gantung la penghujung hayat..

  ReplyDelete
 3. kalau gunakan serang israel kan best

  ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails