Skip to main content

Bisnes Kad Milik 10 Ahli Perniagaan Paling Terkenal di Dunia

Tak kiralah seberapa famous pun anda, sebagai seorang ahli perniagaan, anda wajib mempunyai bisnes kad sendiri. Berikut 10 bisnes kad milik 10 ahli perniagaan paling terkenal di dunia:


Mark Zuckerberg - Facebook Larry Page - Google


Devon Spurgeon


Steven Jobs - Apple Inc.


Bill Gates - Microsoft Inc.


Jerry Yang - Yahoo!


 Donald TrumpEric Schmidt - Google


Steve Wozniak


Barrack Obama - Politician


source: http://www.coolpicturegallery.us

Comments

  1. Assalamualaikum...

    Mungkin tak lawa dan ada yang terlalu ringkas tetapi mereka telah berjaya membentuk suatu jenama perniagaan yang utuh serta berkesan. Masyarakat telah dapat mengetahui apa yang mereka niagakan hanya dengan melihat dan mengetahui nama perniagaan.

    Dalam kad bisnes, paling penting ialah maklumat perniagaan yang lengkap seperti nama & nombor telefon individu utk dihubungi, alamat perniagaan, alamat emel & laman web/blog serta maklumat perkhidmatan @ perniagaan yang dijalankan.

    Kesimpulannya sesuatu kad bisnes itu haruslah kelihatan ringkas tetapi padat dan lengkap dengan maklumat perniagaan yang bermakna. Jika sekadar canti dan kelihatan mahal tetapi maklumat tidak lengkap, tidak akan membantu sesuatu perniagaan itu untuk berkembang...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.