Skip to main content

10 Chef Paling Famous di Dunia






Berikut ialah senarai chef paling famous di dunia pada 2011:


1. Jamie Oliver - The Naked Chef


2.  Gordon Ramsey - Hell's Kitchen


3. Rachael Ray - Food Network Queen


4. Bobby Flay - BBQ Throw Down


5. Wolfgang Puck - Restarant Tycoon


6. Giada De Laurentiis - Everyday Italian


7. Sandra Lee - Semi Homemade Cooking Author


8. Mario Batali - Iron Chef champion


9. Emeril Lagasse - "Kick it up a notch"


10. Jacques Pepin - Famed French chef

source: http://www.zimbio.com/

Comments

  1. x ada pun Chef Wan...hulk.

    ReplyDelete
  2. chef wan dah xjadi chef ONE le cenggitu.hihi

    ReplyDelete
  3. chef wan popular kat asia je kot...

    ReplyDelete
  4. "chef wan mmng xpopular r tu ea..cz x tersenaraidlm top 10..huhu..tp pew2 pun kite knl gk dy tu..

    ReplyDelete
  5. i noe half of em only...

    ReplyDelete
  6. ingatkan ada nama chef wan...

    ReplyDelete
  7. huhuhu tau yg chef 1,2,3 jew yg lain2 xknl..n knl gak bape chef selebriti tempatan jgk..so ok la wlpn xtesenarai dlm top 10

    ReplyDelete
  8. mm...kenal chef wan je..
    p x de lam list la plak...

    ReplyDelete
  9. Errrkkk...ni tahun bila punya listing ni? 2011? Tak tahu ke yang Chef Wan ni dah menang ‘The Best Celebrity Chef in the world Award’ di World Gourmand Cookbook & Media Awards dekat Paris? Jamie Oliver tu semua kalah habis dengan Chef Wan ni..

    ReplyDelete
  10. @Anonymous listing ni utk 2011 punya...kalu tak silap chef wan menang award tu taun 2009 kan? its abt 2 yrs ago..dan 'menjadi yg terbaik (the best)' bukan bererti 'menjadi paling terkenal (most famous)', ia adlh 2 prkara berbeza.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.