Skip to main content

Serangga Paling Bising di Dunia

Hasilkan bunyi bising guna kemaluan sendiri


Info Ringkas:
  • Sejenis serangga kecil dinamakan haiwan paling bising di dunia kerana bunyi yang dibuat dengan menggunakan kemaluan haiwan itu.
  • Beberapa saintis merekodkan serangga sepanjang 2 milimeter atau sebesar seekor kutu itu yang dikenali sebagai water boatman, mengeluarkan bunyi sekuat 99.2 desibel. 
  • Bunyi itu menyamai bunyi yang didengari apabila seseorang berada di barisan hadapan persembahan orkestra. 
  • Ia membuat bunyi bising itu dengan menggeselkan kemaluan pada perutnya untuk menarik perhatian serangga betina. 
  • Water boatman atau nama saintifiknya, Microneta scholtzi tinggal di kawasan air tawar di serata Eropah.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.