Wednesday, August 3, 2011

Pulak Dah...Kumpulan SNSD Versi Indonesia




Nampaknya industri muzik K-pop semakin meluaskan pengaruhnya apabila satu demi satu kumpulan ala-ala K-pop ditubuhkan di negara-negara Asia Tenggara. Kini satu lagi kumpulan terbaru muncul di Indonesia, dinamakan sebagai 7 ICONS.


Kumpulan 7 ICONS ini dianggotai oleh 7 orang gadis berusia antara 20-23 tahun. Mereka menampilkan imej seksi sepertimana ditampilkan oleh kumpulan Girl's Generation (atau SNSD) yang berasal dari Korea.


Berikut 7 ahli kumpulan 7 ICONS:
 
 

 

Berikut pula adalah MV single pertama mereka bertajuk PLAYBOY:


Kalau tengok gambar-gambar di atas, setuju tak kalau dikatakan mereka ini jauh lebih 'cun' daripada kumpulan Gula-Gula dari Malaysia. Jika dibandingkan diantara kedua-dua kumpulan ini, nampak sangat kumpulan Gula-Gula akan kalah dengan kekalahan yang mudah...setuju tak?


p/s: kenapa sekarang ni ramai sangat yang nak jadi macam orang Korea? apa yang bestnya??


sumber: http://kaskus-lover.blogspot.com

Entri-Entri Berkaitan.....

23 comments:

  1. whatever it is... the original is the best....^^
    yg tiru2 ni xde lamenye dalam industri ni... jap g hilang la tuh...

    ReplyDelete
  2. tak setuju!..lagu playboy tu cam hampeh.lagu sampah..sedap lg single gula-gula

    ReplyDelete
  3. group korea semua badan kurus kaki panjang, memang laa nampak menarik... orang negara kita badan berisi kaki pendek... tak sesuai

    ReplyDelete
  4. xp dua2 kumpulan nie xkn boleh kalahkn girl generation coz dorg kalau menari serentak

    ReplyDelete
  5. haha kalau endun buat cmm tu xpe.. sbb lagu dorang mgkin best2.. xde la kdengaran bodo2

    ReplyDelete
  6. perghh!!! playboy??? lagi peniru....arghhh indo...msia...sme je...

    ReplyDelete
  7. kot ye pun nk tiru sume..hancus..choreohraphy, dance..sume hancus..sape la director video ni..x pandai menari tu,gi la prektis betul2..adus...

    ReplyDelete
  8. haha. kalo dari segi lagu. dua2 genre muzik cx accept even lyric tah pape. huhu. tp dari segi gile2 k-pop dancing style.. cx choose 7icons. kalo nk jd k-pop ni, dance kene eksaited gile2. tkleh nk malu2 tercover sane sini. huhu. pndgn je. tk mnt pon M-pop or I-pop .. kalao K-pop .. gile minat. huhu

    ReplyDelete
  9. korea: X fhm 1 hapak pun dye ckp..
    indon: lagu+muke=cute!
    Malay: plez don't kite de imej sndiri sdah..
    ha2,.

    ReplyDelete
  10. dua2 aku xske..tapi group dr mlysia aku xnk komen pape cukup la org indon duk kutuk.tapi kump yg copycat dr indon ni xder la cun sgt pun..setakat seksi bg org cuci mata..tuh yg agaknya macam cun..suara menggelikan

    ReplyDelete
  11. @nina_toink2

    dua group better jadi diri sendiri,.,,
    bukan cun seksa je group dr indon tu..yes jantan cam aku ble cuci mata..tapi group dr mlysia tu xyah seksa2 tapi single korang best byk la dr group seberang yg ske tuduh kita maling..siapa maling?hahah

    ReplyDelete
  12. Hallo Saya dari Indonesia ,bolehkah saya ikut berkomentar ...Saya tak nak bashing disini ^^ Ingin berteman ...

    Saya rasa kedua grup itu akan keren apabila memakai imeg sendiri dan tak usah tiru2 negara orang ... Hopefully one day Asia Tenggara punya Girlband yang cakap ^^

    Original is the best ...
    May I asking u guys , what the meaning of "cun ?" I don't know Bahasa Malaya ...

    ReplyDelete
  13. hahahaha!!! mmg ta bley bla arh!! indon ke, msia ke, 2-2 ta ley tru snsd.. :P

    ReplyDelete
  14. erk...membencikan..gula2 ke 7icon ke..xbest...xpyh nk tiru kpop sgt la...kpop fans slalunya xkn tertarik ngan yg copycat nie...sorry..huuu...

    ReplyDelete
  15. yah, ori is better and they all got MUKA JAWA lor oppss haha

    ReplyDelete
  16. for me , Indon is better than M'sia .. tp x best la jgk , both of grup r copycat ;3 ..

    haha.. Anony : cun means 'lawa or cantik'

    ReplyDelete
  17. be urself larh,..jan tiru2 org len,..bodo sngt karh org south east asia ni smpai ketandusan idea,..you will be remembered by the worlds once you bring differences not to bring the past,.this is all fake,.truly insane!
    *snsd-slim,cute,pretty,polite and they run the world,.their legs are really nice,.

    ReplyDelete
  18. aku pun dh pelik zaman skagn nie...ntah ape ntah nk jdi diorang nie

    ReplyDelete
  19. Semua dah xda imej sndri, sebab semua nak jadi koreakkk

    ReplyDelete
  20. setuju..psal gula gula tuh mcm tua2 muka dowg umo sy tak tau pulak..huhu

    ReplyDelete
  21. X pernah tau wujud kumpulan GULA2..
    7icons,pernah dngar coz lagu sahabat ft. Super7

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails