Saturday, August 20, 2011

Kumpulan Forteen, Kumpulan Pop Vokal Terbaru Malaysia





Kumpulan Forteen yang dianggotai empat jejaka kacak iaitu Ariz, Izzue, One dan Ameer ini diilhamkan oleh KRU untuk mengimbau semula kehangatan kumpulan vokal lelaki yang pernah mencetuskan fenomena di seluruh dunia pada era 1990-an.


Pada penghujung 1990-an dan awal 2000, dunia muzik pernah digegarkan dengan fenomena kumpulan vokal lelaki seperti Backstreet Boys, Westlife dan Boyz II Men di barat atau Phyne Ballerz, V.E dan Ruffedge di Malaysia.

"Penubuhan kumpulan Forteen pada waktu ini dilihat bersesuaian dengan era muzik semasa kerana kami membawakan imej dan lagu-lagu cinta remaja,” kata salah seorang anggota kumpulan itu, One.

Kumpulan yang baru berusia empat bulan itu mempertaruhkan muzik pop balada dan kekuatan vokal. Selain One, Forteen turut dianggotai oleh Ameer, Ariz dan Izzue.


Lagu single pertama kumpulan tersebut iaitu Berdua Bersatu ciptaan Edry Abdul Halim kini sudah mula popular sejak mula diputarkan di radio awal Mei lalu. 


Lagi gambar-gambar menarik:

 
 
 
 
 
 


Berikut merupakan official MV Kumpulan Forteen dengan Lagu Berdua Bersatu:


sumber: http://snippethariini.blogspot.com, http://sweetgurlz11.blogspot.com
 

Entri-Entri Berkaitan.....

15 comments:

  1. cute nye...lagu ni sgt best!!

    ReplyDelete
  2. izzue yg berlaku dlm cite cinta dan citakan?

    ReplyDelete
  3. walaupon kacak tp ada yg kelakar...

    ReplyDelete
  4. mm..jangan copy korea sudah..
    biar ada identiti sendiri...

    ReplyDelete
  5. sudah2 la..mcm2 band pulak..
    confirm x lame..
    ambek ensem2 je mcm nk lbhkn populariti bknnye kualiti...
    suare biase je xde yg power pown..
    klip video pown ntah ape2...

    ReplyDelete
  6. ariz sgt cuteeee....brape umor?

    ReplyDelete
  7. hope they can run the world,..and make the malaysian proud,..

    ReplyDelete
  8. Hensemm :) Arghh Melting sekejap x)

    ReplyDelete
  9. FORTEEN you all the best...gud luck!!!

    ReplyDelete
  10. diorng smua encem2 hehe..lgu pm best..jgn pedulikan ckp org,usha la tk jdi band terbaekk..

    ReplyDelete
  11. izzue islam u're the best in sebenarnya saya isteri dia

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails