Skip to main content

Mesin ATM Canggih Jual Kepingan Emas
Sebuah mesin automatik di sebuah pusat beli-belah Westfield, di barat London menjual kepingan emas di mana sebuah komputer di dalam mesin itu akan mengemas kini harga emas setiap 10 minit berdasarkan harga di pasaran dunia.

 

Para pembeli boleh memilih wang syiling emas seberat satu gram berharga £40 (RM192.97) atau kepingan emas seberat 250 gram yang berharga £10,250 (RM49,445) dengan menggunakan mesin tersebut.

Mesin itu juga mengeluarkan kepingan emas kecil seberat 2.5 gram dengan harga £100 (RM482.46). Kepingan emas paling kecil yang dijual di mesin itu ialah satu gram.

Yang menariknya, tidak ada pengawal keselamatan yang mengawasi mesin automatik itu namun ia diperkukuhkan dengan besi dan dilengkapi sistem penggera keselamatan.


Lagi gambar-gambar menarik:

 
 
 
 
 

sumber: dailymail.co.uk, kosmo

Comments

 1. klu kat mlysia ada, msti ramai yg cuba2 nk rompak

  ReplyDelete
 2. wah...canggih2...
  p mesti perompak2 akan duk usha je mesin tu..ehehe

  ReplyDelete
 3. penerima syiling pelbagai mekanisme, pemilih validator syiling, syiling slot corong, duit syiling pengesan menolak, kawalan wang, duit syiling recognation sistem (2 syiling penerimaan): mengendalikan berbeza countrys syiling (Diterima syiling diameter 18mm-30mm syiling Diterima ketebalan 1.2mm-3.0mm
  syiling pemilih, bil validator, token, syiling permainan.
  Web: http://www.automatikturen.com
  Quzhou Gangchen Jentera dan Pengilangan Produk Eelectronic Co, Ltd, sebuah pengeluar profesional dalam membuat syiling (token) pemilih, syiling penerima, duit syiling Mech. Penerima syiling boleh digunakan untuk mesin jual, arked, mesin, mesin kasinos, mesin permainan, komputer, gramopon otomat, coinbox, kafe siber, dan suka.

  Quzhou Gangchen Jentera dan Pengilangan Produk Eelectronic Co, Ltd,
  Address:. No.125 JianXin Jalan, bandar Quzhou, Zhejiang, PRChina
  http://www.automatikturen.com
  E-mel: coindoors@gmail.com
  MSN: coindoors@live.com
  Tel: 86-570-3853888
  Fax: 86-570-3853888
  Poskod: 324002
  Telefon bimbit: 86 - 13616707412
  Jualan: Walter. Chen. (En)

  ReplyDelete
 4. bestnya kalau kat malaysia pun ada..

  Nak jadi Tokey Emas? Singgah sini..
  http://www.emaslaris.blogspot.com

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.