Wednesday, July 27, 2011

Lelaki Kacak Lebih Perkasa, Lebih Gagah?


Kajian ahli antropologi dan psikologi merumuskan bahawa wanita yang mempunyai teman lelaki kacak lebih ‘cepat’ dan ‘kerap mencapai kepuasan ketika bersama (berasmara).’


Penyelidik juga merumuskan bahawa faktor mencapai kepuasan itu ada kena mengena dengan kemahuan melahirkan zuriat lebih bermutu kerana ada bukti menunjukkan wanita mahu berasmara untuk hamil.

Kajian terbabit dijalankan di Universiti Pennsylvania State memfokuskan kepada kehidupan seksual 110 pasangan heteroseksual, yang melaporkan siapa yang mencapai kepuasan dan kekerapannya.


Responden lelaki diukur berdasarkan wajah maskulin, pandangan orang lain mengenainya, penampilan maskulin yang berasaskan pendapat pasangan dan siapa yang lebih agresif di tempat tidur. Responden lelaki juga diminta mengukur sejauh mana tarikan mereka kepada wanita.


Wanita yang menganggap pasangan mereka sebagai maskulin dan dominan dilaporkan lebih kerap dan lebih awal mencapai kepuasan berbanding pasangan yang kurang kacak.

Wanita yang pasangan mereka menarik juga lebih mencapai kepuasan lebih kerap ketika atau selepas ejakulasi lelaki.

Kekerapan wanita mencapai kepuasan seks disebabkan masturbasi pula tidak disebabkan rupa paras pasangan mereka.


“Oleh itu, kehamilan dikaitkan dengan orgasm wanita mungkin efektif atau mungkin apabila persetubuhan berlaku dengan lelaki maskulin,” kata penulis dalam kajian yang disiarkan jurnal Evolution and Human Behaviour. 

p/s: rasa macam diskriminasi pulak untuk orang tak hensem...huhuhu

sumber: berita harian, dailymail.co.uk

Entri-Entri Berkaitan.....

11 comments:

  1. kalau keding cam aku ni kire tak perkasa ke?huhuhu

    jom terjah

    BACA DAN CLICK TAU



    CERITA SARANG JERUNG

    ReplyDelete
  2. hahah~ yang penting girls suka guys jadi caring dan sweet la. kalau setakat muka hensem or body gagah perkasa tapi tak tau how to treat a lady pun tak disukai =)tapi...saya tak disclaim la yang rupa tu memainkan peranan juga =D

    ReplyDelete
  3. kajian yg x menggambarkan lelaki scr keseluruhannya :(

    ReplyDelete
  4. @atiqa aris hey, how innocent u are! u can just google it out..

    ReplyDelete
  5. kasian lelaki kurang kacak bias hihik

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails