Skip to main content

(Gambar) Sekitar Majlis Perkahwinan Diraja Monaco Diantara Putera Albert dan Puteri Charlene

Perkahwinan ini seakan mengimbas semula perkahwinan Diraja Britain tidak lama dulu, tetapi dalam skala yang lebih kecil di sebuah negara antara terkecil di dunia, iaitu Monaco. Meskipun begitu ia tetap meriah dan berlangsung dalam suasana serba kemewahan!


Highlights:
 • Perkahwinan Diraja ini dilansungkan pada hari Jumaat, 1 Julai 2011 yang lalu di sebuah gereja dihadapan Archbishop of Monaco, Bernard Barsi; yang turut disaksikan oleh kira-kira 850 tetamu.
 • Antara tetamu kenamaan yang turut hadir ialah Karl Lagerfeld, Naomi Campbell, Roger Moore dan Giogio Armani.
 • Puteri Charlene memakai gaun sutera putih rekaan Giorgio Armani, yang turut dihiasi dengan 40, 000 kristal Swarovski, 20, 000 mutiara serta 30,000 batu-batu kecil berwarna emas.
 • Gaun itu memerlukan Armani menghabiskan sekitar 2, 500 jam untuk menyiapkannya, dimana 700 jam diperlukan untuk menyiapkan potongan gaun itu sahaja (yang dibuat daripada kain sutera 130 meter), manakala 100 jam lagi untuk membuat ekor gaun sepanjang 5 meter. 
 • Puteri Charlene adalah seorang rakyat biasa berasal dari Afrika Selatan dan pernah menjadi perenang di sukan Olimpik.


Lagi gambar-gambar menarik:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ahli keluarga Putera Albert..

Ahli keluarga Puteri Charlene.. 


 Keadaan di luar gereja


Antara kenamaan yang hadir...Giorgio Armani

Antara kenamaan yang hadir...Naomi Campbellsumber: dailymail.co.uk, google search image

Comments

 1. kate middleton lagi cantik ;p

  ReplyDelete
 2. cantik lagi baju yg dipakai oleh puteri charlene dari baju kate. dan puteri charlene lebih cantik dari kate.

  ReplyDelete
 3. chantek baju dia.. tp, camna pon still x ley lawan wedding putera willian n kate..

  ReplyDelete
 4. baik putera william pnya wedding lg best.. :)
  jmput follow http://qasehmyra.blogspot.com/

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.