Skip to main content

Binatang-Binatang Albino

Mengikut Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP), albino bermaksud organisma (terutamanya manusia dan haiwan) yang kekurangan pigmen pada rambut (bulu) dan kulit, yang mengakibatkan bahagian yang berkenaan kelihatan luar biasa putih...jom kita tengok binatang-binatang aneh yang jarang kita lihat atau jumpa menghadapi penyakit albino.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


sumber: http://surfwithberserk.com, http://www.ehoza.com

Comments

 1. cantik kan? ciptaan Allah tu semua cantik2.. ;)

  ReplyDelete
 2. dulu dkt langkawi ada org penah jumpa ular sawa putih, rusa putih, cicak putih...konon terkena sumpahan mahsuri, padahal rasanya albino jer..

  ReplyDelete
 3. biasa nye yg kes albino ni takleh lame2 kt bwah matahari...t kulit nye jdik merah....

  ReplyDelete
 4. Wow! setiap binatang ada spesis albino..menariknya..

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.