Skip to main content

Alice in Wonderland Restaurant - Restoren Penuh Fantasi





Jika anda seorang penggemar makanan dan gemar membiarkan diri anda di alam fantasi, maka anda mungkin menyukai restoren ini - Restoren Alice in Wonderland di daerah Ginza, Tokyo Jepun. Di sini, anda akan mendapati fantasi anda bukan hanya mimpi indah semata-mata, tetapi ia kini sudah diterjemahkan ke alam nyata. Dan yang menariknya, anda mampu merasai semua itu-di sini!


Restoran ini direka oleh syarikat Fantastic Design Works dan dikendalikan oleh Syarikat Diamond Dining. Ia membawa anda ke dalam dunia pelik dan penuh keajaiban buku kanak-kanak klasik karangan Lewis Carroll. Ia terletak di satu ruang seluas 2254 kaki persegi yang dibahagikan kepada pelbagai scene dari filem animasi itu yang ditayangkan pada 1951.
 

Di sini, anda dapat pergi ke bawah lubang arnab dan anda akan mendapati diri anda dikelilingi oleh beberapa buah buku gergasi, bermain dengan kad dining table, hutan ajaib dan candelier berbentuk jantung serta pelbagai lagi pengalaman menarik. 

 
 
 
 
 
 

source: http://www.homedsgn.com

Comments

  1. nk pegi nak pegi
    tlg la nak pegi *tiba2

    ReplyDelete
  2. wow..i love alice in wonderland..so gorgeous tht restaurant..wanna go there...

    ReplyDelete
  3. macam tak percaya je...ada restoran gini!

    ReplyDelete
  4. mak aiiii konsep dia! malatop ahhhh,nak g jepun tapi tak jumpa pintu doraemon,huhuhu....

    ReplyDelete
  5. owh tetiba teringat buku alice in wonderland yg dibaca sewaktu sek rendah, tebal gila buku tu .......... best gak kalau dpt pergi boleh bergbr sakan

    ReplyDelete
  6. kanak2 must be happy over this!

    ReplyDelete
  7. mm..cam menarik...
    p menakutkan pun ader..ehehe

    ReplyDelete
  8. buat restaoren upin ipin lak lpas ni :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.