Tuesday, July 5, 2011

10 Supermodel Terkaya di Dunia Pada 2011




Model terkenal, Gisele Bundchen mendahului model-model lain sebagai penerima pendapatan paling tinggi dalam senarai pendapatan tertinggi model Forbes 2011, diikuti rapat Heidi Klum and Kate Moss dalam senarai tersebut yang menunjukkan peningkatan pendapatan sebanyak 30 peratus berbanding tahun lepas.

Berikut merupakan senarai 10 supermodel terkaya pada 2011:

1. Gisele Bundchen
  Pendapatan: AS$45 juta (RM135 juta).
Pendapatan Bundchen meningkat daripada AS$25 juta (RM75 juta) kepada AS$45 juta (RM135 juta) hasil daripada pelbagai penajaan.


2. Heidi Klum
Pendapatan: AS$45 juta (RM135 juta). 
Pendapatan Klum juga meningkat dari AS$16 juta (RM48 juta) kepada AS$20 juta (RM60 juta)

  
3. Kate Moss
Pendapatan: AS$13.5 juta (RM40.5 juta)
Pendapatan Moss juga AS$9 juta (RM27 juta) kepada AS$13.5 juta (RM40.5 juta).



4. Adriana Lima
Pendapatan Adriana Lima yang berada di tangga keempat senarai hanya meningkat setengah juta dolar kepada AS$8 juta (RM24 juta).


 5. Alessandra Ambrosio
Alessandra Ambrosio pula berada di tempat kelima, naik satu tangga daripada kedudukan keenam tahun lalu dengan menerima AS$5 (RM15 juta),


6. Daria Werbowy
Di tangga keenam, Daria Werbowy menerima jumlah pendapatan yang sama pada 2010 iaitu AS$4.5 juta (RM13.5 juta).


 7. Lara Stone
Kemunculan mengejutkan dalam senarai Forbes adalah Lara Stone yang menerima pendapatan AS$4.4 juta (RM13.2 juta) dan berada di tempat ketujuh.


8.  Carolyn Murphy
 Kedudukan Carolyn Murphy pula memenuhi jangkaan apabila berada di tempat kelapan dengan pendapatan AS$4.3 juta (RM12.9 juta).


9. Natalia Vodianova
Pendapatan: AS$4 juta (RM12 juta) 


10. Candice Swanepoel 
Pendapatan:  AS$3 juta (RM9 juta) 

source: forbes

Entri-Entri Berkaitan.....

5 comments:

  1. awal2 nmpk mmg cun gila modelnye.. da nk akhir2 mcm biase je. uhuk2..

    ReplyDelete
  2. knape model yg no 10 tu macam kilafairy versi blond je? lol. sameee....

    ReplyDelete
  3. a'ah la farah aku pon pasan.. mcm kila pairi

    ReplyDelete
  4. ni sume model victoria secret ni.doutzen krose tkde ke?

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails