Skip to main content

10 Lokasi Bunuh Diri Paling Terkenal di Dunia


Bunuh diri adalah penyebab kematian ke-13 tertinggi didunia, dan berada di tempat ke-3 di kebanyakan negara yang mempunyai ramai penduduk di antara usia 10-24 tahun. Dipercayai bahawa seramai 815,000 orang membunuh diri setiap tahun di seluruh dunia yang bererti satu kematian bagi setiap 40 saat. Berikut merupakan 10 lokasi bunuh diri terkenal di dunia:


1. Golden Gate Bridge,san fransisco california (Lebih dari 1500 kes bunuh diri)2. Beachy Head,East sussex england (Lebih dari 500 kes bunuh diri setahun)3.Clifton Bridge,North Somerset, England (lebih dari 500 kes bunuh diri setahun)4.Aurora Bridge,Seattle washington (lebih dari 220 kes bunuh diri setahun)5. Humber Bridge,Near kingston England (Lebih dari 200 kes bunuh diri setahun)
 

  
6. Brooklyn Bridge,Brooklyn new york (ratusan kes bunuh diri setahun)7. Jacques Cartier Bridge,Montreal Quebec canada (lebih dari 140 kes bunuh diri setahun)


8. Sunshine Skyway Bridge,Tampa bay Florida (lebih dari 120 kes bunuh diri setahun)9. Throgs Neck Bridge,The Bronx,Bayside, Queens, New York City (lebih dari 40 kes bunuh diri setahun)10. Verrazano-Narrows Bridge,Staten Island – Brooklyn, New York City ( lebih dari 30 kes bunuh diri setahun)


sumber: http://juandry.blogspot.com, http://terselubung.blogspot.com

Comments

 1. nampaknya nak bunuh diri pun ada tempat2 pilihan juga yer? rata2 tempat tersebut tinggi,,

  ReplyDelete
 2. 1500 kes bunuh diri setahun..hmm..nampaknya para insan yg membunuh diri kat Golden Gate Bridge tu sempat bersemuka antara satu sama lain sebelum terjun..ataupun terjun sama2..huhu

  ReplyDelete
 3. yeah, betul. golden gate tu tempat paling mewah & happening, tapi, paling tinggi rating bunuh diri. nape? sebab tak jumpa kebahagiaan abadi. :( nauzubillah.

  ReplyDelete
 4. saya pnah tgok video org bubuh diri kat golden gate tu, dorg bunuh diri slumber dpan org rmai, kbnyakan mereka , tapi sekarang kalu tak silap. dah ade pagar kat sekeliling bridge tu ..

  ReplyDelete
 5. Majoritinye suke bunuh diri kat bridge~ surprise

  ReplyDelete
 6. aah lah..
  tempat bunuh diri ni semua dekat bridge..
  nasib baik Jambatan Pulau Pinang xde dlm list ;)

  ReplyDelete
 7. alolooo, bunuh diri kat rail keretapi lha, HAHA

  ReplyDelete
 8. nasib baik penang bridge tak de dalam list,, kah kah kah

  ReplyDelete
 9. berhantu la kowt jeng3 =P

  ReplyDelete
 10. da ada aritu kat penang bridge..hampirrr

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.