Skip to main content

Tembikai Segi Empat di Jepun





Apalah rasa tembikai ni agaknya? Maniskah, sedapkah, berkhasiatkah? Teringin nak cuba.. :)


 
 
 



Comments

  1. haha.. cute laaa...... cute sangat-sangat..

    ReplyDelete
  2. jepun mmg creative bab2 ni..saya pernah dpt kiriman emel dr teman di sana yg mana timun berbentuk love di jual di pasaran dan mendapat sambutan hebat terutamanya di hari valentine... sekiranya en.Billy nakkan info tersebut sy boleh kongsikan...insha Allah

    ReplyDelete
  3. nmpk je menarik tp rse still sme an sbb shape dy je yg len

    ReplyDelete
  4. @tiara-qurratu'aini boleh juga, malah amat berbesar hati...berkongsi itu maknanya mengambil berat (sharing is caring) hehehe...kalu tak keberatan bolehlah kongsikan ke email en. Billy; adliefastrain@gmail.com

    ReplyDelete
  5. UIks....itula Jepun...selalu cuba buat benda baru...

    ReplyDelete
  6. Tahukah anda di mana tembika2 tu di tanam.. aku rasa mungkin di Malaysia sebab aku pernah tengok satu dokumentari pertanian kat tv 1 tentang tembikai 4 segi dan love ni. Pengimpot utama adalah Jepun dan Korea.

    ReplyDelete
  7. teknologi dierg sangat canggih!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.