Skip to main content

Lelaki Guna 3 Helai Seluar Dalam Seminggu, Manakala Wanita 10 Helai




Lelaki hanya perlu tiga helai seluar dalam apabila bercuti seminggu manakala wanita pula membawa 10 helai.

 

Perkara itu diketahui selepas penyelidik menyoal 1,294 lelaki dan wanita Britain yang pernah bercuti seminggu sejak 12 bulan lalu.

Ketika memberi alasan mengapa hanya perlu tiga helai saja, 12 peratus responden lelaki berkata mereka akan membasuhnya ketika cuti manakala 37 peratus lagi berkata mereka menghabiskan lebih banyak masa dalam pakaian mandi.

Pendirian sebanyak 51 peratus lagi responden mengenai isu itu tidak didedahkan.

Kajian itu dijalankan bagi laman web percutian Britain juga mendapati wanita negara itu membawa 34 barang ketika bercuti sedangkan lelaki hanya membawa 14. Lelaki menggunakan barang yang dibawa bercuti sebanyak 98 peratus manakala wanita 62 peratus saja.

Selain itu, 47 peratus wanita membeli pakaian baru ketika di luar negara tetapi hanya enam peratus lelaki membeli pakaian ketika bercuti.


p/s: iye ke lelaki akan basuh seluar dalam sendiri ketika bercuti? macam tak betul jer kajian ni...en. Billy kan lelaki, tahulah...hehe

sumber: berita harian

Comments

  1. pesal aku terasa cm boleh dikategorikan sbg lelaki? hahaha. aku jenis yg x suka bwk bnyk brg esp time bercuti. buat penuh beg je. boleh basuh, basuh saja. hahahaa

    ReplyDelete
  2. Bercuti mesti beli seluar dlm lain..yg kat rumah biar bawa 1 cukup wakaka :D tul kot...

    ReplyDelete
  3. aku rase time bercuti barang aku habis guna lah.. =.=" lelaki kah aku? hahaha.. tp geli tahu kalau wanita pakai seluar dalam tak reti nak basuh2.. haish..


    jom singgah dan bace:
    puaskan hati pelanggan .

    jom like page ni:
    Secret Propaganda

    ReplyDelete
  4. HAHA cm xbetul je survey ni XD

    ReplyDelete
  5. Setuju setuju...juga terjadi kepada saya =)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.