Thursday, June 9, 2011

Lelaki Guna 3 Helai Seluar Dalam Seminggu, Manakala Wanita 10 Helai




Lelaki hanya perlu tiga helai seluar dalam apabila bercuti seminggu manakala wanita pula membawa 10 helai.

 

Perkara itu diketahui selepas penyelidik menyoal 1,294 lelaki dan wanita Britain yang pernah bercuti seminggu sejak 12 bulan lalu.

Ketika memberi alasan mengapa hanya perlu tiga helai saja, 12 peratus responden lelaki berkata mereka akan membasuhnya ketika cuti manakala 37 peratus lagi berkata mereka menghabiskan lebih banyak masa dalam pakaian mandi.

Pendirian sebanyak 51 peratus lagi responden mengenai isu itu tidak didedahkan.

Kajian itu dijalankan bagi laman web percutian Britain juga mendapati wanita negara itu membawa 34 barang ketika bercuti sedangkan lelaki hanya membawa 14. Lelaki menggunakan barang yang dibawa bercuti sebanyak 98 peratus manakala wanita 62 peratus saja.

Selain itu, 47 peratus wanita membeli pakaian baru ketika di luar negara tetapi hanya enam peratus lelaki membeli pakaian ketika bercuti.


p/s: iye ke lelaki akan basuh seluar dalam sendiri ketika bercuti? macam tak betul jer kajian ni...en. Billy kan lelaki, tahulah...hehe

sumber: berita harian

Entri-Entri Berkaitan.....

7 comments:

  1. pesal aku terasa cm boleh dikategorikan sbg lelaki? hahaha. aku jenis yg x suka bwk bnyk brg esp time bercuti. buat penuh beg je. boleh basuh, basuh saja. hahahaa

    ReplyDelete
  2. Bercuti mesti beli seluar dlm lain..yg kat rumah biar bawa 1 cukup wakaka :D tul kot...

    ReplyDelete
  3. aku rase time bercuti barang aku habis guna lah.. =.=" lelaki kah aku? hahaha.. tp geli tahu kalau wanita pakai seluar dalam tak reti nak basuh2.. haish..


    jom singgah dan bace:
    puaskan hati pelanggan .

    jom like page ni:
    Secret Propaganda

    ReplyDelete
  4. HAHA cm xbetul je survey ni XD

    ReplyDelete
  5. Setuju setuju...juga terjadi kepada saya =)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails