Skip to main content

(Gambar) Keadaan Ketika Air Terjun Niagara Kering Kontang

Pada kebiasaannya, beginilah rupa air terjun Niagara...air yang mengalir bagaikan lautan biru yang luas. 


Berdasarkan gambar di atas, sukar untuk dipercayai bahawa air terjun tersebut boleh menjadi kering kontang seperti gambar di bawah:


Gambar di atas di rakamkan pada bulan Jun 1969, di mana air dari Sungai Niagara dibendung dan dialihkan laluannya daripada air terjun Niagara. Hal ini dilakukan oleh pihak berkuasa bagi membolehkan kerja-kerja pembersihan dilakukan di kawasan itu, dan juga bagi memeriksa struktur kawasan itu.

Namun, setelah projek ini menjadi terlalu mahal, operasi ini dihentikan. Ketika itu, pasukan Angkatan Tentera AS meledakkan kawasan bendungan sementara itu dan aliran sungai dikembalikan semula ke air terjun pada akhir November 1969.

Lagi gambar-gambar menarik:

 
 
 
 

sumber: http://forum.vivanews.com

Comments

 1. x perlu la sibuk nak ubah ciptaan Allah. kita dpt free, nk buang duit pulak ubah tu ini. aish.

  ReplyDelete
 2. oh..hebat gak fakta nih..thanx yo..

  ReplyDelete
 3. ha, hadang-kadang yang asal itu lebih menarik, lebih ada nostalgia.. ;)

  ReplyDelete
 4. wahh..dah mcm padang jarak padang terkukur.

  ReplyDelete
 5. mm..mmg la kerosakan dibumi ni dibuat oleh tngan manusia tu sendiri...

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.