Skip to main content

Bayi Bermata Satu di India
Seorang wanita dari India, Veena Chavan, berusia 34 tahun melahirkan seorang bayi lelaki melalui kaedah pembedahan. Bayi lelaki tersebut lahir dengan mata satu di tengah dahi dan tidak memiliki hidung.

Namun bayi lelaki itu meninggal dunia tidak sampai 24 jam setelah dilahirkan. 


Pada minggu ke 32 ketika masih dalam kandungan, doktor telah mengesan lebihan gumpalan air di otak bayi itu melalui pemeriksaan sonogram.

“Bayi itu menderita Cyclopia,” kata Dr Ashok Anand, seorang profesor ginekologi, ketika memberikan pesan kepada Veena bahawa anaknya meninggal dunia 24 jam setelah lahir. Berita yang tentunya sangat menyedihkan bagi seorang ibu, apatah lagi dia belum sempat menggendong bayinya.
Ini adalah kehilangan kedua dari tiga kali kehamilan Veena. Anak perempuan sulungnya, kini berusia 8 tahun membesar secara normal. Namun dia mengalami keguguran pada kandungan kedua dan kembali kehilangan anak ketiga.

source: http://wahw33d.blogspot.com

Comments

  1. mungkin kematian lagi baik baginya...
    sesungguhnya ALLAH itu maha mengetahui...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.