Tuesday, June 14, 2011

11 Duit Kertas Tercantik di Dunia





Apa pendapat anda, adakah wang kertas di bawah ini layak diiktiraf sebagai tercantik di dunia? Koleksi di bawah ini adalah mengikut penilaian fotografer terkenal berasal dari Australia, David Standish.


The French Pacific Territories Franc
(Mata Wang Wilayah Pacific Perancis)


The Maldives Rufiyaa
(Mata Wang Republik Maldives)


Sao Tome & Principe Dobras
(Mata Wang Sebuah Negara Kecil Di Teluk Guiana-Afrika)


Switzerland Francs
(Mata Wang Swiss)


Comoro Franc
(Mata Wang Comoro-Negara Kepulauan Kecil Di Afrika)


New Zealand Dollar
(Mata Wang Negara New Zealand)


Cook Islands Dollar
(Mata Wang Negara Kepulauan Cook)


Hong Kong Dollar
(Mata Wang Hong Kong)


Iceland Kronurs
(Mata Wang Iceland)


Faroe Island Kronurs
(Mata Wang Kepulauan Faroe-Atlantik Utara)



sumber: http://unikboss.blogspot.com

Entri-Entri Berkaitan.....

7 comments:

  1. uiks? mesia xde dah dalam list ke?

    ReplyDelete
  2. ala...duit malaysia xcantik ke...kepulauan cook tu cm kelakar je, ppuan tunggan ikan yu...

    ReplyDelete
  3. mata wang comoro je y comey aku tengok...
    y lain tu boley la..

    ReplyDelete
  4. Cook Island punye duit ade unsur lucah!yg lain boleh tahan..

    ReplyDelete
  5. cook island punye $ tuuuu... ehe3... * tutup mata* aku tak cukup umur lgi...ehe3... *joke*

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails