Skip to main content

11 Duit Kertas Tercantik di Dunia





Apa pendapat anda, adakah wang kertas di bawah ini layak diiktiraf sebagai tercantik di dunia? Koleksi di bawah ini adalah mengikut penilaian fotografer terkenal berasal dari Australia, David Standish.


The French Pacific Territories Franc
(Mata Wang Wilayah Pacific Perancis)


The Maldives Rufiyaa
(Mata Wang Republik Maldives)


Sao Tome & Principe Dobras
(Mata Wang Sebuah Negara Kecil Di Teluk Guiana-Afrika)


Switzerland Francs
(Mata Wang Swiss)


Comoro Franc
(Mata Wang Comoro-Negara Kepulauan Kecil Di Afrika)


New Zealand Dollar
(Mata Wang Negara New Zealand)


Cook Islands Dollar
(Mata Wang Negara Kepulauan Cook)


Hong Kong Dollar
(Mata Wang Hong Kong)


Iceland Kronurs
(Mata Wang Iceland)


Faroe Island Kronurs
(Mata Wang Kepulauan Faroe-Atlantik Utara)



sumber: http://unikboss.blogspot.com

Comments

  1. uiks? mesia xde dah dalam list ke?

    ReplyDelete
  2. ala...duit malaysia xcantik ke...kepulauan cook tu cm kelakar je, ppuan tunggan ikan yu...

    ReplyDelete
  3. mata wang comoro je y comey aku tengok...
    y lain tu boley la..

    ReplyDelete
  4. Cook Island punye duit ade unsur lucah!yg lain boleh tahan..

    ReplyDelete
  5. cook island punye $ tuuuu... ehe3... * tutup mata* aku tak cukup umur lgi...ehe3... *joke*

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.