Skip to main content

Rumah Kayu Paling Mengagumkan
Dibina sepenuhnya daripada kayu dan beberapa lapisan kaca dengan reka bentuk yang unik, rumah ini merupakan salah satu daripada rumah kayu terunik di dunia.

 

Info Ringkas:
 • Rumah ini dibina oleh seorang lelaki bernama Robert Harvey Oshatz di sebuah kawasan hutan di Portland, Oregon (Amerika Syarikat)
 • Mula dibina pada 1997 dan siap dibina pada 2004, rumah yang diberi nama Wilkinson Residence ini menawarkan pengalaman hidup dalam suasana hutan penuh harmoni. 
 • Ianya dibina di sebuah kawasan curam, disamping binaan rumah di antara kanopi hutan hijau yang mendamaikan. 
 
 
 
 
 
 
 
 

source: http://www.picplaza.com

Comments

 1. cantiknya =) masih perlu berusaha keras untuk dapat rumah idaman ^_^

  ReplyDelete
 2. wow kreatifnya arkitek yg plan smo ni!

  ReplyDelete
 3. so rich that they can afford to be different and spent that amount of money.

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.