Skip to main content

Kutipan Filem Nur Kasih: 4 Hari RM 2.3 Juta..Okeyla tu!

Memanglah kutipan filem Nur Kasih ni tak dapat tandingi kutipan filem Kongsi, tapi kira okeylah tu dapat RM 2.3 juta dalam masa 4 hari, lebih kuranglah dengan filem Hikayat Merong Mahawangsa satu ketika dulu.


Nur Kasih The Movie (NKTM) nyata memberi impak apabila dalam tempoh empat hari tayangan, filem sentuhan Kabir Bhatia itu mampu mencecah kutipan kasar RM2.3 juta, malah angka berkenaan dijangka terus meningkat bersandarkan reaksi positif khalayak terutama menerusi laman sosial.

Ditayangkan di 62 pawagam seluruh negara termasuk satu di Brunei bermula 19 Mei lalu, kisah cinta tiga segi yang mencipta fenomena dua tahun lalu tatkala disiarkan di televisyen diyakini mempunyai pengikut tegar yang tetap turun ke panggung memberikan sokongan.

Begitupun, Pengurus Besar Perhubungan Korporat Primeworks Studio Sdn Bhd, Tengku Iesta Tengku Alaudin, berkata pihaknya tidak mahu meletakkan sebarang sasaran dari segi pungutan biarpun mengharapkan pawagam mega masih memberikan slot selepas seminggu wajib tayang.

“Promosi jelajah NKTM akan diteruskan ke beberapa destinasi luar Kuala Lumpur kerana peminat menantikan kehadiran Tiz Zaqyah, Fizz Fairuz dan Remy Ishak, begitu juga hebahan di radio dan TV. Jika melihat kutipan, NKTM mampu memperoleh kutipan yang baik selepas Khurafat.

“Biarpun lega dengan kutipan awal sebanyak RM2.3 juta dalam tempoh empat hari, kami tidak akan berpeluk tubuh dan pada masa sama masih meneruskan misi perbincangan meminta pihak pawagam melanjutkan tayangan filem ini supaya lebih ramai penonton berpeluang mengikutinya,” katanya mengenai filem tulisan Mira Mustaffa itu.

Akuinya lagi, hasil maklum balas peminat yang mengikuti drama bersiri yang diangkat ke layak perak itu termasuk dari Singapura, usaha kini giat dijalankan untuk merealisasikan harapan masyarakat di sana untuk membawa NKTH ke Kota Singa.

sumber: berita harian

Comments

  1. some people say movie ni best, some people say it's not. huu~

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.