Skip to main content

Kereta Sport Mewah Milik Muammar Gaddafi
Dia pemerintah di negara bergolak, Libya. Dengan pemerintahan secara kuku besi selama lebih 40 tahun, adalah tidak menghairankan kekayaan yang dikumpul oleh beliau begitu banyak, terutama sekali dari hasil minyak yang menjadi pendapatan utama  negara itu. 

Sering dikenali dengan cita rasa yang luar biasa, Muammar Gaddafi mereka sendiri kereta impiannya. Kereta mewah di bawah ini direka sendiri oleh Gaddafi pada tahun 2009.

 

Dinamakan sebagai Saroukh el-Jamahiriya (Libyan Rocket), kereta ini mempunyai 5 tempat duduk dan berkuasa 230 hp V6. Dikatakan sebab utama beliau mereka kereta tersebut adalah kerana kadar kemalangan yang tinggi di Libya, beliau mahu kereta yang lebih selamat dan selesa buat rakyatnya...

 

source: http://haphappy.com

Comments

  1. Kreta mewah hasil dri pemerintahan kuku besi..huhu..pandai juga c Ghadafi ni mereka cipta ya..knapa tak ceburi bidang designer je..aman dunia..

    ReplyDelete
  2. cehhh... haa, sokong nancy poh.. asal la de x jadi designer kete je, dripada jadi org yg dibenci

    ReplyDelete
  3. Terbaiklah kereta ni..dah tamat perang ni ada lagi ke kereta ni ye??

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.